CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Rock Shox RS-1 Rock Shox RS-1
Roch Shox har vendt det hele på hovedet med deres nye RS-1 fjederforgaffel tiltænkt Cross Country Race og kun i størrelse 29" Rock Shox RS-1

 

Rock Shox har den sidste måned på deres facebook side drillet sine læsere med billedudsnit af en ny forgaffel hvor det hele var vendt på hovedet. Den skapsindige læser har sikkert kunnet regne ud af der var tale om et inverted gaffeldesign. Teknologien er langtfra ny og har været brugt på motorcykler i årevis. På Eurobike sidste år, viste German A som den første deres Flame Boost .

Rock Shox RS-1 har navn efter Rock Shox første fjederforgaffel fra 1989 som med 50 mm vandring da forbløffede MTB verdenen da de to mountainbike ikoner  Ned Overend vandt VM i Cross Country og Greg Herbold downhill med kun 50 mm vandring. Ved at vende det hele på hovedet kan man gøre gaffelkronen stivere og lettere samtidig med at den kan laves ud i et stykke. RS-1 har en helt ny dæmperpatron som både kan dæmpe de helt små ujævnheder og låses helt.

Rock Shox RS1 02

Specifikationer
Vandring: 80 mm 100 mm 120 mm
Hjulstørrelse: 29″
Vægt: 1666 gram
Dæmpning: Accelearator (with Dig valve and Recovery Rebound Tune)
Fjedrer: Solo Air
Materiale:  Kulfiber
Maksimal skivestørresle: 200 mm
Farver: Blank sort og Mat sort
Fjernbetjening: Xloc Sprint eller Xlec Full sprint
Offset: 46-51 mm

Den nye gaffel ventes på markedet i juni måned. Frontløber teknologi er altid dyrt og det gælder også denne RS-1 som kommer til at koste  1658 Euro.
Forhåbentlig følger  de andre større gaffelproducenter snart trop med lignende produkter og forhåbentlig kan vi se frem til nye produkter med samme teknologi til lavere priser.

Link

CYKELPORTALEN