CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tag med Eventyrcyklisterne til Sydindien

Rejseklubben Eventyrcyklisterne har en kommende langtur i støbeskeen.

Denne gang går turen til Sydindien i jan – feb 2009
Fly fra København til Chennai (Madras) i det sydøstlige Indien. Herfra en rundtur på små 1400 km inden vi slutter i Bangalore, hvor vi tager toget tilbage til Madras. Vi bevæger os igennem det meget frodige Sydindien som byder på nogle af de mest imponerende tempelkomplekser som Imperiets gamle juvel kan fremvise. Lidt højdemeter får vi da også, når vi bevæger os igennem to af de mest berømte nationalparker som er et forfriskende pust fra det varme tropiske klima i lavlandet.

Vi lægger ud med promenadecykling sydover langs Coromadelkysten små 250 km ned til den gamle danske handelsstation Trankebar. Der skulle være rig lejlighed til en forfriskende dukkert undervejs. Herefter bevæger vi os vestpå ind i landet over mod bjergbyen Kokaiknal. Videre vestpå over til vestkysten og Keralan Backwaters som er en slags Indiens Venedig med kanaler og vandveje. Her bliver vi et par dage. Efter lidt maritim afslapning går det atter nordover igennem endnu en nationalpark op til Mysore og Bangalore, hvorfra vi tager toget tilbage til Madras.

Lidt om byer og seværdigheder.
Chennai (Madras) er Indiens 4 største by. Pondy Bazar er en af de helt store oplevelser hvis man er til de på alle områder meget farverige basarer.
Badebyen Mamallapuran er kendt for sine templer som er på listen over verdens kulturarv. Byen har en afslappet stemning.
Pondicherry har franske aner og er kendt for sine fine håndlavede smykker, papir og batik.
Auroville en slags Indisk udgave af fristaden Christiania ligger ikke langt herfra.
Trankebar er et must see når vi er på disse kanter. Den tidligere dansk handelsstation fra 1600 tallet er i forfald, men oplever i disse år en genopbygning. Tnunamien i 2004 gik hårdt ud over byen hvor mere end 600 mennesker omkom. Byen og dens omgivelser er et godt eksempel på ulandshjælp som fungerer.
Kodaikanal er en pragtfuld oase i en grøn Eukalyptus skov med marker og lave rækker af tæt klippede te-buske. Det indiske sletteland skimtes dybt nede. Der er meget at se og gøre i og omkring Kodaikanal. Gode restauranter og mulighed for spændende dagture i omegnen. Byen ligner lidt de andre bjergstationer, briterne lod bygge rundt om i Indiens bjerge. Man finder en victoriansk kirke, cricketbane, en Club, lidt sø og diverse haveanlæg. Temperaturen når sjældent de 25 grader i dagtimerne, og det regner lidt stort set hver dag. Skyerne driver gennem gaderne, som tæt tåge.
Cochin med mere end ½ mill. indbyggere er idyllisk beliggende på øer og halvøer. Den er grundlagt i 1523 af Vasco da Gama.
Fra Aleppey er det muligt at stige ombord på en husbåd og opleve lagunerne fra og hvordan livet leves i det smukke vandområde.
Mysore er en smuk og luftig by med parker og haveanlæg. Byen er et center for håndværk (bl.a. sandeltræ og silke), og de store maharajaer herskede her indtil 1947. Her ligger Tipu Sultans fantastisk flotte sommerpalads, der er en blanding af islamisk og indisk arkitektur.
Bangalore er vores endestation for cykelturen. Byen er kendt for at være en af Indiens grønneste med masser af parker.

Fakta
Varighed 4 uger
Samlet distance ca. 1400 km. 2 bjergetaper på godt 1600 moh.
9 ikke cykeldage, dagsetaper mellem 70 og 100 km
Vi cykler tre dage af gangen og holder herefter en hviledag. I Cochin tager vi to dage til at sejle rundt i Keralan kanalerne. Tog fra Bangalore til Channai tager ca. 5 timer. Pris for transport ligger de billigste flybilletter med kun et skift på ca. 5500 kr. t/r
Overnatning på billige gæstehuse og pension hvor en overnatning typisk koster 25 kr.
Januar-februar er de ”koldeste” måneder i Sydindien med temperaturer på omkring 25-30 grader og meget lidt regn. Du skal have vaccinationer for leverbetændelse A og Tyfus, samt malariapiller
Der kræves et turistvisum som ansøges på den Indiske Ambassade i København. Prisen er 350 kr. og du skal sammen med dit pas have en rejserutebeskrivelse med.

Der er endnu tale om et oplæg så interesserde opfordres til møde op til planlægningsmødet 20. september.

Turen er for alle som er i nogenlunde cykelform og som har lyst til at opleve en fremmed kultur på den "langsomme" måde. Interesserede er velkommen til at kontakte Eventyrcyklisterne på nedenstående email for nærmere information og tilmelding til mødet.

Eventyrcyklisterne

CYKELPORTALEN