CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Reinhardt Bikes vinder to internationale designpriser Reinhardt Bikes vinder to internationale designpriser
Den danske cykelproducent Reinhardt Bikes har modtaget to designpriser for cyklerne CULTIMA INK og NORDEN. Der er tale om den eftertragtet Red Dot Award... Reinhardt Bikes vinder to internationale designpriser

 

image007

Den danske cykelproducent Reinhardt Bikes kan skrive sig ind i designhistorien med to fornemme designpriser. Det er citybiken CULTIMA INK og retrocyklen NORDEN, der hver hædres med en eftertragtet Red Dot Award i kategorien ”Product design”.

Den internationale Red Dot Award-jury var begejstret for de to cyklers unikke design og kvalitet. En begejstring, der nu har sikret Reinhardt Bikes designverdenens mest prestigefyldte pris. Det betyder, at Reinhardt Bikes kommer i fornemt selskab, når den danske cykelproducent, sammen med verdens førende cykel-designere, hædres ved prisoverrækkelsen, på Red Dot Design museet
den 4. juli i Essen.

Det er chefdesigner hos Reinhardt Bikes – og tidligere professionelle cykelrytter – Bjarke Schmidt Nielsen, står bag designet af CULTIMA INK og NORDEN, som nu hædres med den prestigefyldte Red Dot Award.

“Vi er meget stolte over at have modtaget Red Dot Award på både CULTIMA INK og NORDEN”, fortæller direktør i C. Reinhardt as, Jesper Reinhardt. “Kombinationen af innovation, design og funktionalitet, er en vigtig faktor i Reinhardt Bikes produktudvikling. Og vi glæder os meget over, at blive belønnet for det hårde og målrettede arbejde, der ligger bag. Det er ikke bare indsatsen fra vores dygtige designer, men præstationen fra et helt hold af ildsjæle, der gør dette muligt”.

image003

NORDEN-designet 
er inspireret af skandinaviske designprincipper, hvor funktionalitet, kvalitet og minimalisme forenes, og hvor det færdige design taler et enkelt og forståeligt formsprog. Designet reflekterer fortidens evidens og nutidens tendens. Gamle designdyder og klassiske materialer kombineret med en ny strømning af farver, budskaber, former og materialer. Sådan skabes NORDEN, og sådan bliver NORDEN sin helt egen, selvom den er funderet på historiske designlinjer.
Kombinationen af kobber og stål gør NORDEN til en ikonisk arketype indenfor moderne retrocykler. Signaturkranken med Norden-stjernen er en ekstravagant, men underspillet detalje. Og med eksklusive læderhåndtag og en sadel i ægte koskind, lader NORDEN ingenting tilbage. En smuk retrocykel til den modige og frimodige feinschmecker.

image001

CULTIMA INK 
er en citybike i ny fortolkning. En innovativ og eksklusiv urban cykel, der er gentænkt og gennemtænkt, og skabt til at sætte sin signatur i byen. Den unikke og eksklusivt designede krank, er et unikt varemærke, der gør INK til en mønsterbryder. Samtidig er INK en robust letvægtscykel, der på magisk vis forener hurtighed og styrke med personlighed og stil. CULTIMA INK er enkelthed og funktion tilsat et klart designelement.

Om Red Dot Award
Red Dot-prisen tildeles produkter, der udmærker sig ved deres fremragende design, kvalitet og innovative styrke. Og med 5.214 innovative indslag, fordelt på 57 nationer i 2016, er Red Dot Award den største og mest anerkendte produktkonkurrence i verden. Prisen “Red Dot Design Award” går helt tilbage til 1955.

Om C. Reinhardt
C. Reinhardt as har mere end 90 års erfaring med udvikling, design, import og salg af 2-hjulede køretøjer i Norden. I 2009 lancerede C. Reinhardt den populære el-cykel E-Fly, som blev første step til C. Reinhardt’s cykeldivision, Reinhardt Bikes.
I dag designer og producerer Reinhardt Bikes cykelmærkerne NORDEN, CULTIMA INK, RAAM og E-Fly.  Reinhardt Bikes har ligeledes agenturet på det kendte tyske MTB-mærke GHOST og high-end racercykler fra belgiske Eddy Merckx samt et omfattende program af anerkendte mærker på

CYKELPORTALEN