CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Rapport fra VeloBerlin Rapport fra VeloBerlin
Dette års udgave af VeloBerlin viste en mangfoldighed af cykelprodukter fra stor til lille... Rapport fra VeloBerlin

Vores udsendte reporter har sendt os denne rapport fra VeloBerlin 2019 som løb af stablen den forgangne weekend. VeloBerlin er cykelmesse åben for alle.  Den er nu inde i sin 10 sæson og foregår hvert år en weekend i april. De sidste to år har Flughafen Tempelhof huset messen.  Lige var morgenstunden var der trængsel i de gamle hangarhaller og ude på fly parkeringsarealet foran de ikoniske Flughafen Tempelhof bygninger.  Som optakt til messen bragte flere af de lokale Berliner aviser i dage op til messen omtaler og artikler. Hvor er den danske avispresse henne når der afholdes cykelmesser i Danmark ?  Se alle billederne fra VeloBerlin her

de alternative gear
Gearsystemer som Pinion og Rohloff nyder efterhånden stor anderkendelse blandt mountainbikere og turcyklister som er på udkik efter en kompromisløst og næsten vedligeholdesfrit gearsystem. Symerne har aldrig rigtig vundet indpas på landevejs og gravel området pga af problemer med skiftegrebene. Cinq er et samarbejde mellem TRP og ToutTerrain om udvikling af et landevejskiftegreb til både Pinion og Rohloff gearsystemerne samen med et sæt TRP hydrauliske skivebremser.

de skæve indfald
Messen havde også en række sjove og skæve indfald. Således var der en hel stand udelukkende med gamle cykelstumper lavet om til alt lige fra ure til lamper.

de alternative cykelprodukter
Messen bød på en række nye spændende niche cykelprodukter, som både er vel undervejs eller i opstartsfasen.  Trenux foldeanhængeren som ikke i brug sidder sammenfoldet på cyklen, vakte behørig opsigt. Projektet er nu klar til at gå i luften som crowdfunding project.

AeroCarrier er et andet projekt i opstarten. En låsbar bagageboks til montage på cykler uden bagagebærer.

AddBike er en smart ladcykel løsning iform af et læst lad som sættes på ens eksisterende cykel. Den fås som lad eller børnetransport op til 35 kr og lægger sig ned i svingene for lettere styrbarhed.

de store
Flere af de store brands som Cannondale of Specialized havde små stande på niveau med alle de øvrige hvor de hovedsaglig viste deres nyheder. Således var der stor efterspørgsel på testbanen for at prøve Specialized eMTB’er og Cannondales  eRoadbikes.

Veer
viste et bæltedrev Split Belt Pro der kan adskilles og samles med en række små nitter. Det betyder at det kan monteres på alle eksisterende cykeltyper. Indtil videre fås det til Shimano og Rohloff indvendige gearnav, men flere er på vej.

Rondo
Ruut vi tidligere har testet kommer nu i tre nye udgave, en i titanium, en aeromodel både til 650B og 700 C hjulsæt og endelig en model med remtræk fra Gates.

Mitte fra 8Bar
Tyske 8bar er stort set ukendt i danmark, men deres cykler repræsenterer nyeste trend med flere muligheder i samme ramme, i lighed med hvad vi også ser på Tjekkiske Rondo. Ved hjælp af et justerbart geardrop og to udskiftlige forgafler, kan cyklen sættes op til landevej eller cross/adventure.

Se fuldt billedegalleri fra messen her

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN