CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Radikalt aerostyr fra Speeco Radikalt aerostyr fra Speeco
Speeco ABB Aero Breakaway Handlebar viser nye takter for udformning af aerostyr... Radikalt aerostyr fra Speeco

Af og til dukker de nye cykelprodukter frem på markedet, der gør radikalt op med den gængse opfattelse af tingenes tilstand.

Det har længe været kendt at jo smallere et styr er jo mere effektivt er det med hensyn til aerodynamik, specielt på enkeltstarter hvor rytteren alene skal gøre hele arbejdet og “skære” sig gennem vinden. Senest har man også fundet ud af at den bedste aerodynamiske position opnås med fuldt udtrukne arme, med underarmene parallelt med jorden , din ryg lang og lav og dine håndflader ude på håndtagene, ikke nede i styr bukket.

Trods sin arodynamiske fordele er et sådant styr ikke særligt stabilt og sikkert og cykle med. Derfor udviklede den hollandske Aero specialist Speeco et nyt styr i samarbejde med Roompot-Charles Pro rytteren  Jan-Willem van Schip

Resultatet er det radikalt anderledes Speeco ABB. Fremfor at benytte en lang frempind og et styr med forholdvis kort reach, bruger ABB en kort frempind mens resten af reach er lagt i selve styret.  Selvom det ikke umiddelbart ser sådan ud er placeringen af grebene den samme. Samtidig er styrets overside udformet med en huldning så du kan hvile armene.

En anden smart fearture er integrationen af Wahoo Bolt computeren. Styret er UCI godkendt og laves individuelt til den enkelte rytter på bestilling.  Pris godt kr. 11.000,- med et depositum på godt kr. 4.000,- inden de går igang.

LinkCYKELPORTALEN