CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Privateer E-161 Privateer E-161
The Rider Firm nyeste brand Privateer lancerer en elektrisk udgave af deres 161 Enduro Mountainbike med Shimano nye EB8 motorsystem Privateer E-161

I forbindelse med lanceringen af Shimanos nye motorsystem EB8, har alle de toneangivende brands naturligvis også lanceret deres eMTB modeller med det det motorsystem.  Dem skiver alle om, så vi vil koncentrere os om de mindre kendte af slagsen.

Privateer er en mindre kendt brand, men bestemt ikke mindre spændende. De er seneste skud på produkt stammen fra det engelske cykelkollektiv The Rider Firm hvoraf Hunt Wheels nok er det mest kendt brand på vore breddegrader.  Når Shimano tidligt i udviklingsfasen af deres nye motorsystem henvender sig til et så forholdvis ukendt lille brand, er det vel den fornemeste stempel en ny producent kan få.

Den nye E-161 er endu ikke helt færdigudviklet, men læner sig tæt op af Enduro 161.  Ideen til cyklen ud over naturligvis Shimano, var at deres teamkørerMatt Stuttard gerne vil have en cykel som kunne bruges i hans træning med de næsten samme karakteristika, men som ville kunne spare ham for en masse tid på de enkelte træningspas, ved selv at kunne cykle op igen uden brug af liftsystemer og biler.

Ud fra billeder og navn ser den ud til at have samme fjedervandring på 161 mm og den samme 64 graders  krønrørs vinkel. Den endelige geometry og kinematik på affjedringen er stadig under udvikling med behørig hensyntagen den øgede vægt og fordeling fra motor og batteri. Reach på mellem 445 og 515 mm samt en saddelrørsvinkel  78.7 grader bibeholder den aggeresive klatre position på cyklen, som 161 er kendt for.

Det er meningen at den nye E161 skal testes af Matt Stuttard, Chloe Taylor og Matt Simmonds hen over sæsonen og løbende fintunes ud fra deres tilbagemeldinger pg ønsker, inden den sættes endelig i produktion.

Link

CYKELPORTALEN