CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Porsche overtager nu helt Fazua Porsche overtager nu helt Fazua
Med fuld overtagelse af Fazua kan vi forvente en stor offensiv fra den kendte sportsbil fabrikant i fremtiden Porsche overtager nu helt Fazua

Tidligere på året kunne vi berette at Porsche havde købt 20 % af aktierne  i Fazua. Med en 100 % overtagelse signalerer de nu at de for alvor har fået fokus på det stigen de marked for elcykler.  Firmaet siger, at opkøbet vil hjælpe med udviklingen  af ​​fremtidige Porsche el-cykler og siger, at det også har planer om et separat foretagende med fokus på teknologiske løsninger til mikromobilitetsmarkedet.

Sportsvognsproducenten ejer i forvejen en aktiemajoritet i det kroatiske el-cykelmærke Greyp.

Fazua er primært kendt som producent af lette el-cykelmotorsystemer. Dets seneste tilbud, Ride 60, er et 4,3 kg-system bygget op omkring en 60Nm midtermotor og et aftageligt 430Wh-batteri integreret i cyklens nedløbsrør.

Læs mere om Fazua fra vores besøg “Elmotor  eventyr i raketfart”

Hidtil har Ride 60 mest været set på high-end urban e-bikes og e-roadbikes. Firmaets lavprofil-drivsystemer bruges dog i alle slags cykler, inklusive e-MTB’er og en stor del af e-road-cykler.

“I Fazua har vi fundet en stærk partner med stor erfaring i cykelindustrien,” kommenterede Lutz Meschke, næstformand for Porsche AG’s direktion. “Fazua er kendt blandt eksperter som grundlæggeren af ​​kategorien ‘lette e-cykler’ – og det er en yderst innovativ virksomhed, der passer perfekt til Porsche-mærkets pionerånd.”

 

I november erhvervede Porsche også en majoritetsandel i den kroatiske e-cykelproducent, Greyp Bikes.En talsmand sagde dengang, at Porsche ville bruge den viden, den har opnået ved at udvikle det batteri-elektriske drev til sine biler på e-cykelmarkedet.

“Elcykler har en fast plads i virksomhedens e-mobilitetsstrategi og lover yderligere potentiale,” sagde de. Porsche vil fortsætte med at arbejde med Rotwild på deres nuværende e-cykelmodeller.

 

 

 

CYKELPORTALEN