CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Polygon Square One Polygon Square One
Polygon nye mounatinbike gør op med de traditionelle Enduro-Trial-Downhill konventioner og er en reel nyskabelse på mountainbike området... Polygon Square One

Polygon Bikes er ikke videre kendt på vore breddegrader, men den indonesiske producent har netop lanceret en ret banebrydende mountainbike, med et nyudviklet affjedringsprincip udviklet af deres parterfirma Naild. Fuldtaffjedrede mountainbikes med 180 mm vandring er normalt noget de fleste forbinder med trial og downhill kørsel, men via noget “clever enginering” er det alligevel lykkedes at konstruere en fuldaffjedret mountainbike som også er yderst velegnet til at cykle opad på, og herved flytter grænserne for de gængse konventioner omkring Enduro, trial og downhill mountainbikes.

Naild er et lille amerikansk udviklingsfirma som har mere end ti års erfaring med deres egen udviklede R3ACT-Kinematik. I princippet er der tale om et firepunkt system, men hvor to af punkterne er placeret foran krankboksen i et virtuelt omdrejningspunkt. Kendetegnet er den enorme Slider som afkobler bagrammen og sørger for en mere optimal føring af den volumiøse svingarm. Den har integreret skærm, så den ikke udsættes for skidt og vand og herved forlænger service intervallerne betydeligt. Ved at hæve kædestaget kan det gøres kortere og optimerer klatreegenskaberne og forhindrer samtidig kæden i at ramme kædestaget.

R3ACT-Kinematikken er ikke i samme grad afhængig af særlige dæmpersystemer for at fungere optimalt. Simple fjederben er tilstrækkeligt til at systemet reagerer fint følende nok i forhold til lufttrykket og ryttervægten. Ifølge Naild rækker det som en tommelfingerregel at man kører med 20-25 % negativ fjedervej. Polygon har i konstruktionen af Square One taget højde for at baghjulet bevarer kontakten også ved opbremsning og forbliver næsten neutral ved pedalantrit opad. (ingen vugning)  Den nye mountainbike har officiel premiere på SeaOtter både i USA, denne weekend, og senere på SeaOtter Europe i starten af juni måned.

Link

CYKELPORTALEN