CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Idag udkommer en spændende rejsebeskrivelse til cykelentusiasten. Forfatteren er langdistancecyklisten Lars Nielsen populært kaldet Long Rider som fortæller om hans 27.000 km cykeltur på...

Idag udkommer en spændende rejsebeskrivelse til cykelentusiasten. Forfatteren er langdistancecyklisten Lars Nielsen populært kaldet Long Rider som fortæller om hans 27.000 km cykeltur på New Zealand, Australien, Chile, Agentina, Peru og Sydafrika.

Lars fortæller:
“For mig har det været grænseoverskridende at kunne tage på cykelture i, for os Nordboere, så fjerne egne som den Sydlige Halvkugle, da min nærmeste familie ikke just har været særlig rejse begejstrede. Oslo har været det fjerneste Far kom væk fra Hobro.
Men, som årene gik, så fik jeg selv titusinder af kilometre på bagagebæreren i andre dele af kloden, inden jeg for første gang kom ´down under´ i ´95 på turen til New Zealand.

Noget anderledes med at køre i ´Den forkerte side af vejen´. Har der ikke været trafikale omlægninger, så har der så sandelig været sproglige ´knaster´ da jeg har ´nul´ sprogøre, men det har da givet anledning til mange grin undervejs! Men hva’ pokker, de lokale vil jo gerne sælge noget – og jeg vil købe noget, så der har altid været en løsning på manglende fællessprog.”

Om forfatteren:
Lars Nielsen (f. 1955) tog realeksamen på Hobro Gymnasium i ’73. I årsbogen for 1972-73 blev der om Lars’s fremtid skrevet: ´Sørøver på Mariager Fjord´! I stedet for er han blevet en af ´Landevejens hårde halse´.
Han kom på kød opskærings virksomheden Norcold i ´73 som ferieafløser – og har ikke forladt slagteribranchen siden. I dag arbejder han ½ dags som følge af et trafikuheld i 2002, hvor han blev påkørt af en bil ovre i England – og brækkede ryggen, hvilket har resulteret i 20% invaliditet.
Lars’s store interesse, gennem alle årene, har været cyklingen. Siden 1980 har tur cyklingen bragt ham til fjerne egne af vor klode. I 2010 havde Lars cyklet 145.000 km på disse ture!
Han har tit og ofte været tæt på “´Den yderste grænse´ hvilket har resulteret i medvirken i flere dokumentar programmer i radio og TV, så som ´Go’ morgen, Danmark´. Ligesom landsdækkende aviser og ugeblade har dækket hans usædvanlige ture. Han holder også foredrag om turene.
Lars er  hædret for sine verdensomspændende cykelture ved at blive medlem af ´Travellers Club, Oslo´.

Vi har tidligere anmeldt hans bog  Stik Nord om hans 20.000 km cykeltur fra Kap Horn til Alaska.   Vi vender tilbage med en anmeldelse af den nye bog i løbet af kort tid.

Link

CYKELPORTALEN