CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Over stok og sten Over stok og sten
Cykelportalens redaktør måtte på den hårde måde sande at udviklingen på mountainbike området på ingen måde har stået stille siden ungdommens cross country dage,... Over stok og sten

Fleckalmtrail04

Cykelportalens redaktør tilhører den generation hvor man selv cyklede op, før man kunne nyde tyngdekraftens frie fald. Sådan er det da heldigvis stadigvæk, men en ny diciplin ud i kunsten af cykle på tykke dæk har de senere år gjort sin indtogsmarch specielt i de lande der har lidt flere højdemeter end vores Himmelbjerg kan fremvise.

Eurobike Media Days syntes Cycling Sports Group nye skandinaviske marketingsmanager Rasmus Jørgensen at jeg skulle prøve kræfter med den nye GT Sanction Pro Enduro mountainbike og naturligvis i dens rette element. Fleckalm Trail er en af de længste sammenhængende trialruter i Tyrol og indgik i 2013 som en del af  Marathon Mountainbike mesterskabet.

Fleckalmtrail03

Med start i 1800 meters højde havde jeg sådan set mentalt inden start forberedt mig på 1000 meters sveddryppende træden i pedalerne op til udgangspunktet. Men sådan skulle det ikke være. Ind i kabineliften med cyklerne og op ad bjerget uden at blive forpustet. Hvad vintersportsfolket har glæde af om vinteren kommer de adrenalinhungrende cyklister til gavn om sommeren. Folk med hang til at krydse alperne på den magelige måde kan idag benytte alle lifter til transport op, og naturligvis cykle ned.

Fleckalmtrail01

Vel ude af liften nydes den imponerende panoramaudsigt mens udstyret kontrolleres en ekstra gang. Fleckalm Trail er tydelig afmærket med først gule skilte og senere hvide, hvor den bliver en lukket rute kun for mountainbikes. Intet er overladt til tilfældigheder. Ruten er inddelt i sektioner med nødhjælpsposter og nødkaldenumre man kan ringe på hvis uheldet er ude. Her er det vigtigt at oplyse hvilken sektion man befinder sig på for at de kan finde en. Ruten betegnes som meget svær så den er bestemt ikke en rute men bevæger sig ud på alene. Flere steder krydser den større veje så man altid kan afkorte turen. Ruten er meget afvekslende med forholdvis lette åbne strækninger på tværs af terrænnet og de mere tekniske afsnit igennem skov som virkelig sætter både materiel og egen kunnen på en alvorlig prøve.

Fleckalmtrail02

Trods adskellige pauser (rekorden er under 13 minutter) og en del ståen af og trække ned, strejfer tanker mig flere gange at dette spor ville jeg aldrig kunne have gennemført på en almindelig hardtrail. Efter lidt begynder vanskeligheder begynder jeg at sætte pris på Euduro Mountainbikes specielle flade geometri og lange fjeder vandring som gør det meget lettere at forcere forhindringer hvis man ellers tør give los og trille hurtigere. De styrt jeg havde var ikke i passager med forholdvis høj fart, men derimod hvor panikken fik overtaget og jeg kørte for langsomt. Klog af skade :O)  Flere steder er der etableret plankestier hen over de værste forhindringer.

GT

Cyklen
Mountainbiken jeg kørte på var en GT Sanction Pro Enduro. En heftig fuldtaffjedret Enduo Mountainbike som er skabt til den slags terræn. Rammen er en  aluminiumsramme COR Enduro Design, 6069-T6 Alloy udlagt til 27.5 hjul og med 160mm vandring i bagaffjedringen. Foran sad en Fox Racing Shox 36 Float 27.5 160 RC2 FIT med 160mm vandring og jsuterbar Rebound og Kompression. Gear fra Shimano Deore XT.  En detajle man hurtig kommer til at sætte pris på er den justerbar saddelpind så man med tryk på en knap kan få helt ned så man hurtigt kan flytte vægten helt bagud. Reelt set sidder man stort set ikke i sadlen på hele turen.

GT-Sanction

Fleckalm trial
Jo, Hahnenkamm er “berømt” for at have Østrigs længste singletrail: Fleckalm Trail – 7,5 km nedad med ca. 1000 hm fald. Sporet indgår i marathon-mountainbike-verdensmesterskabet i 2013. Området byder på masser af andre muligheder for at cykle på mountainbike lige fra Trial til Cross Country. Et godt udgangspunkt kan være at tage på Bike Academy og lære færdigheder og blive guidet rundt i området under kyndig vejledning.

Fleckalm-Trail

Link

CYKELPORTALEN