CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Optimeret krank på børnecykler Optimeret krank på børnecykler
Frog Bikes og cykelpioner introducerer gennembrydende design til børnecykler Optimeret krank på børnecykler

Frogbikes04

Frog Bikes har samarbejdet med uafhængige forskere for at blotlægge effekten af Q faktoren hos børn. Q faktoren er som bekendt afstanden mellem pedalerne. Denne forskning fastlagde på overraskende vis, at en reduceret Q faktor i langt højere grad forbedrede kraftoverførslen til pedalerne hos børn end hos voksne, og dermed gjorde det markant lettere for børnene at træde i pedalerne.

Frog har indsamlet data i samarbejde med idrætsforskere fra Brunel University, og brugt denne data til at indlede et design projekt med cykelpioneren Dimitris Katsanis. Dimitris Katsanis er tidligere medaljevindende banerytter, men har de seneste år revolutioneret udviklingen af cykler, og været den drivende kraft bag det engelske banelandsholds succes. Design projektet omhandlede udvikling af nye pedalarme til børnecykler. Resultatet blev pedalarme, der afhængig af cykelmodellen reducerede Q faktoren med mellem 27mm og 36 mm. Disse pedalarme er at finde på alle Frog Bikes i fremtiden.

Frogbikes02

De nye pedalarme giver børnene langt mere komfort under kørslen, og leverer et markant mere effektivt tråd, da børnene jo naturligvis har meget smallere hofter end en voksen. Børnenes smalle hofter har på traditionelle børnecykler altid givet dem en køreposition, hvor de har været tvunget til at træde skråt udad på pedalerne, grundet den store afstand mellem pedalerne. Dette har resulteret i dårlig kraftoverførsel fra børnenes ben til kæden og dermed fremdriften af cyklen.

Frog Bikes har tidligere indført andre ændringer på deres cykler med baggrund i deres videnskabeligt indsamlede data. Tidligere er indført endnu kortere pedalarme, en stejlere saddelrørsvinkel og kortere afstand mellem saddel og styr. Alt sammen ændringer fokuseret på at gøre barnets køreoplevelse så komfortabel og sjov som muligt.

Jerry Lawson, Chief Frog hos Frog Bikes udtaler:
”Børn er ikke bare små udgaver af voksne. De har specielle krav til cykler, som på nuværende tidspunkt ikke opfyldes særligt godt. Vores design af børnecykler udføres med samme fokus på detaljen, som på nuværende tidspunkt kun er gældende for voksencykler. Det betyder at Frog Bikes ikke blot er ekstremt lette og af høj kvalitet. De er også designet med baggrund i unik forskningsbaseret viden, som gør dem mere komfortable for børnene at cykle på.”

Frogbikes01

Dimitris Katsanis supplerer:
”Det har været en sand fornøjelse at arbejde sammen med Frog Bikes på dette projekt. Selv om det ultimative mål for forskningen er at øge børnenes køreglæde, er det alligevel et seriøst design projekt med meget markante resultater. Dette er mere end en marginal forbedring.”

Om Frog Bikes
Frog Bikes producerer lette børnecykler, og er dedikerede til at gøre cykling sjovere for børn, ved at implementere komponenter baseret på forskning specifikt rettet mod børn. Cyklerne har en unik geometri, børnevenlige komponenter af høj kvalitet og en reduceret Q faktor, som markant forbedrer børnenes oplevelser på cyklen.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN