CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Oplev svenske Värmland på kvalitetssikrede cykelruter Oplev svenske Värmland på kvalitetssikrede cykelruter
Tag på cykelferie på kvalitetssikrede MBT-ruter og oplev naturen fra cykelsadlen i Värmland Oplev svenske Värmland på kvalitetssikrede cykelruter

I Värmland er de første mountainbikestier netop blevet godkendt og kvalitetssikret af Biking Värmland – et projekt der sigter mod at anlægge 600 kilometer mountainbikeruter i området og styrke cykelturismen. Foto: Lars Sjöqvist.
I Värmland i det centrale Sverige er de første mountainbikeruter netop blevet godkendt og kvalitetssikret i forbindelse med projektet ’Biking Värmland’ – en cykelsatsning, hvor målet er at skabe 600 kilometer kvalitetssikrede mountainbikeruter gennem Värmland og styrke turismen. De første godkendte stier er i Filipstad, Arvika og Torsby, men snart vil flere komme til i de omkringliggende byer.

Sveriges natur har altid været et yndet rejsemål for danskerne, og Värmland kendetegnes ved vidstrakte naturområder drysset med søer, skove og bjerge, hvor naturoplevelser fås i metermål. Særligt er oplevelser fra cyklen aktuelt dette efterår, hvor Visit Värmland med cykelsatsningen ’Biking Värmland’ er godt i gang med at skabe et netværk af godkendte og kvalitetssikrede mountainbikeruter gennem hele Värmland. 11 af amtets 16 kommuner er involveret i projektet, og målet er, at alle mountainbikeruter er klar i løbet af 2021.

”Cykling er en aktivitet, som vi kan se, vokser i popularitet, og som passer til mange. En del af Biking Värmland-projektet er derfor at kvalitetssikre og godkende de kommende ruter samt at klassificere de forskellige niveauer, så det bliver lettere for de besøgende at finde en rute, der passer præcis til dem. Derudover sikrer vi, at der er god og lettilgængelig information på og mellem cykelstierne. Formålet med Biking Värmland er, at vi sammen i kommunerne skal styrke Värmland som en cykeldestination og besøgsmål,” siger Andreas Norum fra Visit Värmland

Kør på mountainbike mellem dybe miner og kulturhistorie i Filipstad
I Persberg i Filipstad finder man tre af de nye mountainbikestier; Rävviksturen på 5,7 kilometer, Gruvturen på 7,2 kilometer og Hackatallturen på 7,7 kilometer. Både Rävviksturen og Gruvturen er i kategorien blå, som betyder, at de er lette at cykle, mens Hackatallturen er klassificeret som rød, da den er medium i sværhedsgrad. Ved alle tre ruter starter man ud fra Högbergsfältets naturreservat, hvorfra man kører gennem kulturhistoriske og naturskønne områder, blandt andet igennem et område med dybe miner på hver side af stierne.

Hvis man er helt ny på cyklen og gerne vil køre en rute, der er meget let, er der mulighed for at besøge Kalhyttan Sports & Leisure Arena. Her finder man Kalhytterundan på kun 2 kilometer, som strækker sig omkring selve arenaen – en cykelsti med grøn klassificering og niveauet ’meget let’.

Hop i sadlen og sus forbi dybe skovsøer og Glafsfjorden i Arvika
I Arvika Kommune, beliggende i det vestlige Värmland ikke langt fra den norske grænse, finder man tre af de nye Biking Värmland ruter. Södra Gunnarskogsleden er en næsten 23 kilometer lang kombineret vandre- og mountainbikesti i rød klassificering, der både starter og ender ved Larstomta vandrehjem i Gunnarskog, hvor man kan indkvartere sig og slappe af efter en aktiv dag i naturen. På denne mountainbikesti suser man forbi smukke, dybe skovsøer i et varieret terræn med overflader af både grussti og skovvej og med en flot udsigt fra de højeste steder. Stien byder på udfordringer for de erfarne og udvikling for begyndere, med flere hårde stigninger og stenede skrænter kombineret med et lækkert singletrack MTB spor med fart og flow.

Er man nybegynder eller blot har lyst til at køre kortere ruter, skal man til byen Jössefors i Arvika. Her ligger to af de nyligt godkendte Biking Värmland ruter; Koppsängsleden, en rød mountainbikesti på 6 kilometer, og Motionären, en grøn og dermed lettere sti på kun 3 kilometer. Begge stier starter og slutter ved idrætspladsen, Tiger arena, i Jössefors. Motionären følger træningsbanen, hvorimod Koppängsleden snor sig rundt på tekniske, smalle stier med en flot udsigt over søen Glafsfjorden.

Mountainbikeruter i alle niveauer i Torsby
I Torsby Kommune i det nordlige Värmland er terrænet kuperet med kilometervis af skove, utallige søer og snoede grus- og skovveje. Op på stålhesten og oplev den smukke natur og kultur omkring Torsby. Uanset om man er en erfaren og teknisk cyklist, træningsfreak eller almindelig motionist, er der forskellige ruter at finde i varieret terræn.

Alle mountainbikeruter i Torsby starter fra Torsby Ski Tunnel & Sports Center. I sportscenteret er der stier som den grønne Valbergsrundan på 3 kilometer, Rävrundan, en rød sti på 5 kilometer, og Hökåsrundan, en sort sti på 10 kilometer til de aktive, samt en ny cykelpark med to pumptracks og et flowtrail. På andre mountainbikestier kommer man længere ud i omgivelserne, da der er i alt 300 kilometer stier på gamle grus- og skovveje. Her er det blandt andet muligt at cykle langs den brusende Klarälven flod.

Link

Om Biking Värmland
Biking Värmland-projektet sigter mod at forbedre offentlighedens betingelser for et aktivt fritids- og friluftsliv med cykling samt at forbedre turismeindustriens betingelser for at udvikle cykelturisme i Värmland. Ambitionen er at skabe 600 kilometer kvalitetssikrede mountainbikestier i Värmland til 2021, og 11 ud af amtets 16 kommuner er involveret i projektet. Fælles skiltning, information og klassificering af sværhedsgrader sammen med en plan for ledelse og organisering skal gøre ruterne bæredygtige og muliggøre fælles markedsføring.

Om VisitVärmland
Visit Värmland er turismeorganisationen for regionen Värmland. Värmland ligger i den vestlige del af Midtsverige, hvor fjeldene begynder at rejse sig. Området er kendt for sin smukke og vilde natur, hvor man kan alt fra at stå på både langrend og slalomski, vandre, cykle og fiske, tage på elg- eller bæversafarier til at sejle kano og kajak på floden Klarälven og på Vänern, Sveriges største sø. Yderligere byder Värmland på kulturelle attraktioner såsom museer om store svenske personligheder, blandt andet Selma Lagerlöf og Alfred Nobel.

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN