CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Oplev Mallorca fra sadlen med cykelruter på alle niveauer Oplev Mallorca fra sadlen med cykelruter på alle niveauer
Mallorca byder på et væld af muligheder for cykelferier, og på grund af øens store net af ruter er det en oplagt måde... Oplev Mallorca fra sadlen med cykelruter på alle niveauer

Mallorca byder på et væld af muligheder for cykelferier, og på grund af øens store net af ruter er det en oplagt – og bæredygtig – måde at opleve Mallorca på. Og er man ikke en erfaren rytter, kan man stadig være med. Her er nemlig ruter til ryttere på alle niveauer.

Her tipper vi om fire af Mallorcas områder, som man kan udforske fra cykelstierne.

Mallorca har en lang tradition for cykling og cykelsport, og det skyldes til dels det lune middelhavsklima, som øen byder på hele året rundt, men også de mere end 2000 kilometer lange landeveje og cykelruter, som findes på øen. Cykelruterne er især oplagte, hvis man vil opleve øen på bæredygtig vis. Særligt fire områder er oplagte, hvis man vil opleve Mallorca fra cyklen.

Bugterne ved Alcudia og Pollença
Langs bugterne ved Alcudia og Pollença i det nordlige Mallorca finder man cykelstier, som alle – uanset niveau – kan cykle. Man kan fx cykle langs kysten og ind i naturparken Albufera Natural Park, forbi middelalderbyen i Alcudia og langs Campanet-grotterne. Man kan også cykle ruten Cap de Formentor op til Formentor-fyrtårnet, som står på det nordligste punkt på Mallorca. Ruten er 54 kilometer lang, og har gennemsnitligt en stigning på 1,92 % hele turen igennem. Ruten både starter og slutter i byen Alcudia. Vil man have højdemeter i benene kan mere erfarne ryttere begive sig ud på ruterne i den nordlige del af Tramuntana-bjergene, som er fyldt med stejle bakker og stigninger. Men belønningen kommer hurtigt, når man når toppen og ser de smukke udsigter.

Calviàs kyst
Calvià er en kommune i det sydvestlige Mallorca, og her finder både nybegyndere og mere rutinerede ryttere et stort udvalg af cykelruter. Cykler man langs Calviàs kyst kommer man forbi større byer som som Peguera og Santa Ponça, fyrtårne, skove og små fiskerlandsbyer. Cykler man til Mallorcas vestligste punkt får man udsigt over øen Dragonera, hvis silhuette ligner en sovende drage. Vil man kombinere cykelferie med kultur, kan man cykle fra Palmanova mod Galatzo og stoppe ved nogle af de mange små kirker, man kommer forbi på ruten.

Cala Millor og Cala Rajada
På den østlige del af Mallorca ligger de to kystbyer Cala Millor og Cala Rajada. Begge byer er mest kendte for sine sandstrande, men få ved, at byerne også er gode udgangspunkter, hvis man vil udforske Mallorca fra cyklen. Man kan fx cykle M2 ruten, som tager en forbi fyrtårne, smukke naturområder og udkigspunkter med panoramaudsigt over små landsbyer. Byerne er også tæt på den centrale del af Tramuntana-bjergene, som byder på stejle bakker og lange nedkørsler.

Langs Palmas strande
Befinder man sig i Mallorcas hovedby kan man også nyde godt af øens cykelstier. Mange af stierne tager én langs Palmas strande, og undervejs kan man holde pause på en af strandpromenadernes mange hyggelige caféer. Prøv fx ruten fra Palma til Randa og retur til Palma igen. Ruten er 134 kilometer lang, så man skal sørge for at have en god cykel. Første del af ruten køres langs vandet, og der er dermed rig mulighed for at nyde udsigten ud over Middelhavet. Efterfølgende kører man længere ind på fastlandet og op til klosteret Monasterio de Cura. Her når man en bakke, som har en gennemsnitlig stigning på 5,6 % og i alt 375 højdemeter. Herfra kører man mod nord rundt om Palma, indtil man når tilbage til udgangspunktet.

Se mere om nogle af ruterne i denne video: https://www.youtube.com/watch?v=LH8L-k-vwwE

Mere information om cykelruter på Mallorca kan finde her: http://www.infomallorca.net/media/1028/tots/Rutes-ciclistes-Mallorca-1.pdf

Om Fundació Mallorca Turisme
Fundació Mallorca Turisme er Mallorcas turistråd og ansvarlig for at markedsføre Mallorca som rejsemål. Det er en offentlig non-profit-enhed integreret i øens regering, Consell de Mallorca. Formålet er at arbejde for øens turismefremme, oprettelse af nye turismeprodukter, forvaltning af turismeservices generelt og andre aktiviteter, der markedsfører øen som rejsemål. Blandt organisationens aktiviteter er bl.a. nationale og internationale møder og messer, at brande Mallorca som en attraktiv destination til filmproduktioner via Mallorca Film Commission samt at indgå samarbejder med forskellige turismeaktører for at markedsføre og konsolidere øens forskellige turismeprodukter.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN