CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Opel går tilbage til rødderne Opel går tilbage til rødderne
Fra 1886 til 1926 producerede Opel over en 1 million cykler og havde cykler i programmet helt frem til 1940. Opel går tilbage til rødderne

opelmuseum

Har man sat sig lidt ind i cyklens historie ved man at mange af af de bilmærker vi alle drøner rundt i idag er opstået ud fra cyklen. Vi man være klogere på den historie kan det absolut anbefales at læse Roads Where Not Built For Cars vi tidligere har anmeldt.  Opel  blev grundlagt i 1862 i Rüesselheim og deres første produkt var en symaskine. I 1886 kom deres andet produkt, cyklen inden automobilen langsomt tog over. Mellem 1886 og 1926 blev der spyttet over en million cykler ud af fabrikken som forsatte med at producere cykler helt frem til anden verdenskrig.

opelit-taunus-trekking-bike

Nu genopstår Opel cyklene så under navnet Opelit Bikes.  Navnet Opelit var oprindlig en lille trehjulet motorcykel med kabine som var meget populær i efterkrigsårene.  I første omgang er der tale om ret traditionelle cykler i 6 segmenter, City, Trekking, Road og MTB samt to Elcykelserier opdelt i City og Trekking. Lidt usædvanligt kan man få alle cyklerne i op til 28 forskellige farver. Prismæssigt ligger de mellem godt 4 og 2o kilokroner.

150903_Opelit_058-720x340

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN