CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Olympia F1Race Olympia F1Race
Italiensk twentyniner hardtrail med aparte rammeudformning omkring kronrøret. Olympia F1Race

Olympia-F1-03

Den nye F1 Race fra Cicli Olympia er blevet til på baggrund af adskillige udviklingstimer og input fra det Olympiske cykelhold.  Ved at optimere styrken i rammen omkring kronrør og krankboks og samtidig reducere styrken på mindre væsentlige steder, er det lykkedes at reducere vægten på rammen til 1050 gram.  Trods den store styrke i kronrøret som forøvrigt er optimeret specielt til Rock Shox RS1 er der alligevel blevet plads til at gøre området visuelt gennemsigtigt.
Overrøret er løftet en smule lige bag styrfittingen for at absorbere den øgede stress i netop dette område pga af den lange vandring på forgaflen og det at der bruges 29″ hjul.

Olympia-F1-02

De vertikale bagstag er fæstnet til saddelpindsområdet via et stor flad sektion som samtidig giver en glidende overgang og integration med overrøret. Det betyder at stress og vibrationer fra baghjulet udglattes ved at kunne overføres til hele rammen.
Rammen er ægte monocoque med nyeste generation af kulfiber fra  Toray T1000 til M40J og T800. F1 har bagstag optimeret til den nye BOOST standard med 148 mm thru aksler med en diameter på 12 mm.  Krankboksen er med nyeste PressFit 41X92.  Rammen har endvidere skjult kabelføring. F1 kommer i  en hvid/rød/sort version i størrelserne S, M, L. Den nye F1 forventes på markedet i begyndelsen af oktober måned.

Link

CYKELPORTALEN