CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Oliefri kæde på vej Oliefri kæde på vej
Tawanisiske Taya Chain har en række spændende produkter der er stort set ukendte i Europa. Oliefri kæde på vej

Cykelkæder er ofte et tilbehørsprodukt som får mindre opmærksomhed blandt almindelige cyklister. En kæde er vel bare en kæde. Taya er en stor asiasisk producent med hovedkvarter på Taiwan og produktion i Kina. Ud over cykelkæder udvikler og producerer de også til bil- og motorcykelindustrien. Samtidig er de en stor OEM producent til andre brands.

På Taipei Cycle Show i marts måned viste de flere nyheder, heriblandt en prototype på en kæde som ikke skal smøres. Den færdige kæde får officiel præsentation på Eurobike til september.  Specielt på de noget dyrere dagligdags- og turcykler er bæltedrevet i fremmarch, men med den nye oliefri kæde kommer der nu et prisrimeligt alternativ som kan monteres på eksisterende cykeltyper og gearsystemer.

Forrige år præsenterede Taya deres nye Diamond Hard Tech (DT) og Anti Rost Coating som forlænger levetiden på kæden betydeligt. Disse teknologier kan forøvrigt også overføres på bolte og skruer.  Deres Green Shield er en coating som beskytter mod vand. Lige nu er Taya aktuelle med deres nye 12 speed kæde Galaxy og 11 speed Onze-117 som lover let og lydløst gearskifte med nye bolte og led der er lettere at smøre. Taya lover en levetid på op til 10.000 km. Kæden fås i både med guld og sølv coating.

Taya Chain blev grundlagt i 1969 og beskæftiger idag omkring 1.000 medarbejdere på fire lokationer. Taya Chain er leveringsdygtige i alle typer cykelkæder fra 5 til 12 speed, så brugere af ældre gearsystemer kan stadig holde deres “oldtimer”  kørende.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN