CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt hurtigere gravel dæk fra Schwalbe Nyt hurtigere gravel dæk fra Schwalbe
Det nye G-ONE RS graveldæk skulle angiveligt være det hidtil hurtigste på markedet ?? Nyt hurtigere gravel dæk fra Schwalbe

Schwalbe har lanceret deres nye G-One RS graveldæk, der siges at være mærkets hurtigste dæk til gravel nogensinde.

Dækket har 20 procent mindre rullemodstand end G-One R-graveldækket, ifølge Schwalbe.

Schwalbe siger, at de har opnået dette ved at parre et semi-glat mønster i midten af ​​slidbanen, der henter inspiration fra mærkets X-One Speed ​​cyclocross-dæk.

G-One RS er blevet lanceret forud for 2022 Unbound gravel race denne weekend. Schwalbe siger dog, at dækket allerede har haft succes ved løb i 2022 hvor  Ivar Slik vandt Traka Girona med dækket, mens Jasper Ockeloen sejrede på Gravel Locos, med Slik på andenpladsen.

Schwalbe siger, at G-One RS  tilbyder “racehastighed med cyclocross-greb”, på grund af dens kombination af slidbanemønstre. Det slangeløse dæk bruger Schwalbes Addix Race-blanding, med den centrale sektion og yderkanten af ​​dækket skræddersyet til at opfylde forskellige behov.

Den halvglatte, centrale del af dækket siges at muliggøre hurtig kørsel. Schwalbe siger, at denne sektion har en “skalastruktur” beskrevet som en “zig-zagging sildeben” for at give mere bremsekraft og styregreb, hvilket igen hjælper dækket med at køre hurtigere, ifølge Schwalbe.

Den udvendige kant af dækket siges at give større greb. Slidbanemønsteret består af forskellige blokke, med længere ører på yderkanten af ​​dækket for bedre trækkraft opad og derefter kortere ører for at give bedre greb i svingene, ifølge Schwalbe.

Dækket har Schwalbes Super Race karkasse, som først blev introduceret på Schwalbe Pro One, der giver bedre smidighed, greb og punkteringsbeskyttelse. Schwalbe har brugt sin V-Guard punkteringsbeskyttelse i G-One RS og dækket har tre lag til sidevægsbeskyttelse.

Mens Schwalbe har timet lanceringen af ​​G-One RS til at falde sammen med Unbound, et af de største gravelløb i verden, siger mærket, at dækket ikke udelukkende er rettet mod gravel. Dækket vil være tilgængeligt i tre størrelser: 35 mm, 40 mm og 45 mm og ifølge .Schwalbe vil 35 mm-versionen være velegnet  til  cyclocross. De nye dæk forventes på markedet til august, men vi har allerede kontaktet Schwalbe for testsamples, så stay tuned for vores praktiske oplevelser med det nye dæk i nær fremtid.

Link

CYKELPORTALEN