CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt fra Taiwan Nyt fra Taiwan
Asiens Mallorca Taiwan afholder i disse dage deres store internationale cykelmesse Taipei Cycle Show. Nyt fra Taiwan

I disse dage afholdes den første af de tre store internationale cykelmesser Taipei Cycle Show. Den er altid et godt sted at spotte de første og nyeste trends og iagttage Asiaternes endeløse hurtighed og risiko villighed til hele tiden at prøve nyt, eller genopfinde og videreudvikle gamle ideer. Man kan ikke andet end blive imponeret over deres enorme drive…

Selvom det smukke Taiwan nu hurtigt og bekvemt kan nås via Dubai med dobbeltdækker og Emirates på godt 17 timer, har vi år valgt at bruge krudtet på de mindre mere alternative cykelmesser. Men derfor skal læserne jo ikke snydes, hvorfor vi har plukket lidt i pressemeddelser og andre internationale cykelmediers omtaler…

Mange tiltag er ofte et spørgsmål om den rette timing. Måske slår det an, måske ikke. Fatbiken er et godt eksempel, den er vist på vej ud i glemslen igen, og vil nok aldrig blive andet end et nicheprodukt ihvertfald ikke i Danmark. Gravelbiken derimod har fået gevaldig fat, og inden de store producenter overhovedet har fået bukserne på igen, og lancerer deres første generation, står næste klar i kulissen fra Speedy Asia.  Naturligvis skal den være fuldtaffjedret, har folkene bag Apro tænkt (eller deres OEM kunder) Apro-Tec er ikke videre kendt under eget navn, men er en af mange underleverandører til andre brands, vi fristet til at sige, dem som laver benarbejdet og andre tager æren for :o)

Apro Ranger er et brag af en fuldtaffjedret gravelbike til fart og ballade på alt slags underlag. Aluramme med omvendt 60 mm fjederforgaffel og bagaffjedring. En cykel vi spår at se i mange udførsler og under forskellige navne det næste års tid.

Tern Bicyles som sprang ud fra Dahon, har en stor del af æren for at foldecyklen er blevet voksen, og et hit på flere andre markeder end kun Asien, som har tradition for små cykler, naturligvis Danmark undtaget, sådan noget pjat gider vi jo ikke, den er jo nærmest pinlig tænker mange… men det rokker ikke ved at det ville være en uhyre praktisk cykeltype for mange flere. Test af Tern finder du her.

Tern prøver nu noget nyt, iform af nogle ikke foldbare mini cykler, konstrueret i samarbejde med japanske Roji. Der er tale om en række meget frække “mini” livstilcykler til den hippe byrotte. Fås i forskellige udførsler og med hjulstørrelser fra 20 til 26 tommer. Tern gør opmærksom på, at de ovale rør er ikke for aerodynamik, men udelukkende for smart udseende. Om de slår an i Danmark næppe…

Dagen før messen blev de eftertragtede TAIPEI CYCLE d&i awards uddelt. 57 produkter indenfor forskellige kategorier blev premieret.  Her er et par stykker af dem.

I takt med at at flere og flere cykler får skjult kabelføring, og giver nye udfordringer til cykelsmeden og gør-det-selv hjemmemekanikeren, når der skal trækkes kabler, har Jagwire konstrueret et smart kit som angiveligt skulle gøre den operation lettere. Længe leve udvendig kabelføring…

 

Begrebet system integration bringes en tand videre med SpeedX , aerodymanisk landevejsracer med integreret dataopsamling der vises på det indbyggede display. Indvidere er der forskellige porte for montage af lys og udtrækning af data.

FulChee stikaksler med udtrækbar hurtigbespænd. Vi vender tilbage med flere produkter  når vi har fået pløjet os igennem billeder og produktbeskrivelser.

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN