CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

nyt Belgisk/Hollandsk brand tager over hvor SRAM slap nyt Belgisk/Hollandsk brand tager over hvor SRAM slap
SRAM Dual Drive og Automatix havde en forholdvis kort karriere, men nu lanceres et nyt gearsystem fra Classified Cycling, der bygger videre på de... nyt Belgisk/Hollandsk brand tager over hvor SRAM slap

SRAM Dual Drive var et  gearsystem der kombinerede det indvendige gear med det udvendige. Oprindelig opfundet af Sachs og siden opkøbt og brugt af SRAM. Siden udvidet til i seneste version at kombinere 9 udvendige gear med tre indvendige, så man i praksis havde 24 gear til rådighed uden brug af et dobbelt eller triple kranksæt.  Systemet var mest udbredt på foldecykler og liggecykler. Denne skribent har stadig et velfungerende system på en nu 5 år gammel foldecykel.

For nogle år siden indstillede SRAM al udvikling og produktion af indvendige gearnav, herunder også Dual Drive systemet. Du kan læse hvorfor her.  Men udviklingen går som bekendt ikke i stå bare fordi en af branchens største indenfor cykelgear trækker stikket. Masser af nye håbefulde aktører står klar. Specielt indenfor alternativer til de gængse ud- og indvendige gear sker der rigtig meget. Pinion og Kindernay bare for at nævne et par af de seneste,  har velfungerende og ret udbredte systemer, mens Shimano endnu er på udviklingsstadiet med deres bud på en ny cykelgearkasse.

Efter flere års udvikling melder et nyt Belgisk/Hollands firma, Classified Cycling sig klar, med et nyt system der grundlæggende bygger videre på SRAM Dual Drive og Automatix teknologi. Classified Cycling  Power Shift Hub, er et indvendigt 2 gears nav som ad elektronisk vej varetager gearskiftet i to trin. Navet er modulopbygget så det kan udvides med forskellige af de kendte udvendige kasette systemer og på den måde opnå de gearkombinationer og antal man måtte ønske. Selve det indvendige gearssystem lover en hidtil ukendt virkningsgrad og skift under alle belastninger samt levetid på op til 10.000 skift.

Vi følger naturligvis udviklingen, og får forhåbentlig mulighed for at se dem live når de toneangivende cykelmesser igen starter op, efter den ufrivillig pause.

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN