CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt 8 km langt MTB-spor i Vejle Nyt 8 km langt MTB-spor i Vejle
Den 7. maj bliver et helt nyanlagt MTB-spor indviet i Sønderskoven i Vejle. Sporet er granitopbygget og lavet, så både de rutinerede og de... Nyt 8 km langt MTB-spor i Vejle

Den 7. maj bliver et helt nyanlagt MTB-spor indviet i Sønderskoven i Vejle. Sporet er granitopbygget og lavet, så både de rutinerede og de grønne ryttere kan få glæde af det. Ruten har blå graduering, 200 højdemeter og kan af en rytter i træning tilbagelægges på omtrent 32 minutter. Undervejs er der røde forhindringer, men også mulighed for at køre uden om dem, så alle kan være med.

Et hensyn til alle
Der kan opstå konflikter, når mountainbikere og gående skal dele de samme stier. Derfor er sporet et hensyn til alle skovens gæster.
“Flere og flere mennesker bruger skoven. Det er oplagt, at prøve at skille de to grupper ad,” forklarer Trine Møller, projektleder i Vejle Kommunes afdeling for Natur og Friluftsliv. “Der er kun 400 meter på selve sporet, hvor gående er på samme sti som MTB’erne.”

Kvalitetsspor
Trine Møller udtaler sig ikke blot fra sin kontorstol. Hun har selv prøvet kræfter med sporet. “Det er meget tydeligt, at det er et kvalitetsspor,” fortæller hun. Granitopbygningen gør, at mountainbikere kan lufte jernhesten året rundt uden at lade regn og mudder holde dem indendørs.
Alle interesserede er velkomne til indvielsen den 7. maj kl 17.00 ved Granhytten tæt på Søndermarksskolen. Der er mulighed for at køre sporet med en guide, der fortæller om Sønderskoven og det arbejde, der er lagt i sporet.

Flere bruger naturarealer
Godt halvdelen af danskerne dyrker motion under åben himmel. En ny rapport fra Dansk Idrætsforbund viser, at andelen af voksne, der bruger naturen til idræt og motion er steget fra 35 procent i 2011 til 44 procent i 2016. Alligevel er der i gennemsnit blot 5,7 outdoorfaciliteter per kommune – men 22 idrætshaller.

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN