CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nye landevejs- og graveldæk fra Hutchinson Nye landevejs- og graveldæk fra Hutchinson
Hutchinson Gridskin road & gravel tires lose weight, boost ride, protection & sustainability Nye landevejs- og graveldæk fra Hutchinson

i

Hutchinson har givet deres Gridskin dæk nogle opgraderinger  der lover forbedret miljømæssig bæredygtighed i deres produktion, ud over både bedre  beskyttelse mod punkteringer og lavere vægt. Hutchinson siger, at de har udviklet den nye forstærkningsteknologi til deres fabrik i Frankrig i de sidste to år, med det mål at forbedre bæredygtighed overalt, sammen med  generelle præstationsforbedringer.

Den oprindelige idé var at producere en bedre, mere miljømæssigt bæredygtig forstærkning til Hutchinsons lette vej- og graveldæk. Samtidige har det nye dæk reduceret de enkelte fabrikations processer samt mængden af overskydende affald fra produktionen. Den nye konstruktion skulle angiveligt give et mere smidigt dæk og gøre det op til 8 % lettere.

Hutchinson er en smule tilbageholdende med hvad de reelle forskelle er mellem den tidligere Hardskin -forstærkning og det nye Gridskin. Med det blotte øje er det svært at se nogen forskel. De nye dæksider der minder lidt om alligator skin skulle angiveligt være mere modstandsdygtig mod skarpe sten og andre skarpe genstande i at kunne trænge helt igennem.

Gridskin beskyttelslaget er princippet et finmasket net der vikles rundt om kernen med imponerende  127 tpi hvilket er meget fint. Det tidligere Hardskin-blev lagt på før gummiet blev vulkaniseret på.  Hutchinson siger, at det er en reduktion på fire trin ned til kun et for at forstærke dækkene, reducere materialespild, tid og ekstra energi til at producere – “mindre plast, mindre gummi og mindre elektricitet”.

På grund af Coved har produktionen været kraftigt reduceret det sidste års tid. Derfor vil den nye teknologi i første omgang kun være implementeret på to dæk typer. Fusion 5 Performance i 700 x 28 mm og Touareq 700 x 40 mm. Målet er at implementer den på samtlige deres dæk i nær fremtid.

Link

 

 

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN