CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

cykelNYT cykelNYT
Vi har samlet de mest betydende nye cykelprodukter fra den forgangne uge cykelNYT

Her i foråret lanceres ofte adskellige nyheder indenfor cykelverdenen. Ud over de daglige nyheder og test vil vi her på Cykelportalen en’ gang om ugen udgive en oversigt i shortform over de væsentligste nyheder. Vi lægger ud med  en række spændende cykelprodukter fra kendte og mindre kendte cykelbrands fra den forgangne uge.

SRAM Force AXS  
Den nye SRAM Force AXS-gruppe bliver lettere og bedre, ved at låne de bedste funktioner fra Red og Rival og en glitrende ny Unicorn Grey-finish, der skinner i solen. Krankarmene men får som Red topgruppen nye dobbelt klinge støbt ud i et stykke, der sparer en masse vægt, med eller uden den integreret effektmåler. SRAM XPLR-gravel gruppen bliver officielt en del af Force-familien med helt nye carbon-krankarme (med spindelbaseret, enkeltsidet effektmåler-option) og 1-delt kæderinge (38t-46t). Dette sammen med de nye greb, sparer 101 g i forhold til den tidligere XPLR-gruppe med effektmåler. Den tilføjer også større aero 48t & 50t aero kæderinge, så du kan køre 1x kranksættet på TT/Tri cykler.

Endelig er der også en ny Rainbow-finish til SRAM Red-kassettene (10-28 og 10-33) samt en ny kæde og en ny 4-batteri USB-C AXS rapid oplader.

Link: SRAM

Cannondale LAB71 SuperSix EVO
Så blev Cannondales nye aerodynamiske topracer i den nye LAB71 famile officiel. Cannondales LAB71 SuperSix EVO landevejscykel,  er mere aero og lettere end nogensinde før. Designet som et system, arbejder cockpittet, hjulene og rammen alle sammen for at reducere luftmodstanden, og alt andet er minimeret til kun 770 g for en fuldt bemalet,  56 cm ramme.

Det fuldt integrerede cockpit bruger et aflangt styretøj til at minimere frontarealet, dækket af et fantastisk MOMO Design-styr. Nye HollowGram 50 mm hjul og aero-flasker og holdre runder LAB71-pakken af der er optimeret til maksimalt 30 mm dæk.

Den nye SuperSix EVO kommer i tre rammeniveauer – LAB71, HiMod og Carbon. LAB71 topmodellen er ikke for hvem som helst, med en prisskilt på den forkerte side af kr. 100.000,-

Link: Cannondale

Specialized Turbo Tero X
Den nye Turbo Tero X er bygget op omkring Specializeds 2.2-motor og giver op til 400 % vejhjælp på en cykel, der er beregnet til at køre overalt, mens den kan trække alt det legetøj, du har brug for. Med 130 mm fjedervandring for og 120 mm vandring bagtil samt nogle kraftige fatty lignende dæk skulle den være fremkommelig stort set alle steder.

Bagbagagebæren kan laste  op til 20 kg.  og som ekstraudstyr kan der monteres en frontloader bag logoskiltet på kronrøret. Den har metalskærme og integrerede lys gør nat til dag.

Link: Specialized

Colnago C68 Allroad
Ved at låne al teknologien fra C68 Road-cyklen passer den nye Colnago C68 Allroad til større 700 x3 5 dæk og rytteren sidder lidt mere oprejst for forbedret komfort på længere, ujævne ture. Skrårøret er omdesignet til bedre at kunne håndtere  grusveje, stier, brosten og tyk asfalt.

Den nye cykel er udelukkende designet  til elektroniske gearskiftedrev, fra  Campagnolo, Shimano og SRAM At der er tale om en særlig cykel afspejles af et NFC  indlejret mærke i skrårøret der  beviser ejerskab og giver tekniske data på hver cykel.

Link: Colnago

Elektrisk ladcykel til folket
Med en samlet lastkapacitet på 200 kg (inkl. rytter) trækker den kompakte nye Aventon Abound e-ladcykel det meste for godt kr. 15.000,- ($2.199) Udstyret med 20 ” dæk og lavt indstigningspunkt gør den let at bruge for hele familen med justerbar saddel og styr. Den store integrerede opbevaringstaske rummer dine væsentlige ting. En ladcykel der endelig er til at betale og som vi her på portalen håber kommer på det danske marked.

Link: Aventon

 

Mondraker Dusty
Spanske Mondraker har i modsætning til næsten alle andre sprunget et led over i lanceringen af deres første gravel cykel, ved fra starten at udstyre den med motor. Mondraker’s  DNA som mountainbike producent skinner klart igennem på Dusty. Den er udstyret med en brugerjusterbar 55Nm Mahle X20-motor og 350 Wh batteri, der giver en rækkevidde på op til 180 km  før den tilføjede 171 Wh rækkeviddeforlænger tager over. Selv siger de says “how much time you got?” and MTB-inspired handling says “where you wanna go?”

Rammen har  bøjede sædestag der fungerer som en mikrobagaffjedring, og topmodellen kommer med en Rockshox Rudy-gaffel & Reverb XPLR AXS-geartrain. Den passer til 47 mm dæk, 1x eller 2x, har forgaffel beslag  og fuld intern kabel føring.

Link: Mondraker


Crankbrothers Mallet
De nye Mallet Trail-pedaler, der vejer 344 gram for et par, rammer Sweet Spot mellem Crankbrothers eksisterende Eggbeater og Candy pedaler De har Enduro MAX-lejer og brugerdefinerede Igus-bøsninger holder dem i gang, og det kraftige forstærkede aluminiums hus gør dem modstandsdygtige  mod sten. De er 5 mm bredere end Candy for bedre understøttelse og bruge af ofte bredere  “trail” sko.

Link: Crankbrothers

Berd Talon string hubs
Berds eger af kompositfiber er ultralette (2,5 g), men kræver modifikation af dit navs egerhuller, hvorved deres garanti ofte bortfalder. Derfor tilbyder Berd nu deres egne Talon nav, der  har kroge i stedet for huller, hvilket gør hjulbyggeri hurtig og enkel.

Link: BernSpokes

Trek Voda 34
Kan du ikke få vand nok og har du den fornødne plads i din cykelramme, så tilbyder Trek nu med deres Voda 34 en hel liter i en 30 cm høj vandflaske. Vandflasken er primært til folk med store rammestørrelser og en flaskeholder der har den fornødne styrke og understøttelse til at holde den store flaske på plads.

Link: Trekbikes

Last Travo V2
Den i Tyskland fremstillede Last Tarvo V2 gør med en rammevægt på 2.100 gram og 160 og 170 mm. fjedervandring krav på titlen som den letteste Enduro Mountainbike. Ved at udskifte vippeforbindelsen, gaffelen og støddæmperen, kan cyklen konverteres mellem en enduro-, all-mountain-, trail- eller downcountrycykel… i det væsentlige 4 cykler i 1.

Den nye V2 får opbevaring i rammen (tasker inkl.), nedre stødbeslag i titanium, beskyttelse af kulstof downtube (der er bundet på, ikke boltet, for at spare vægt), størrelsesspecifik anti-squat kinematik og en rå finish, der sparer 90 g over maling (men de maler det, hvis du vil, for +€ 399). Men skynd dig, da der kun laves 100 stk. om året.

Link: LastBikes

 

 

 

 

CYKELPORTALEN