CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nye Cykelkort med 297 cykelruter i hele Danmark Nye Cykelkort med 297 cykelruter i hele Danmark
Nordisk Korthandel udgiver en ny opdateret serie detaljerede cykelkort af høj kvalitet over Danmark. Serien består af 8 kort. Nye Cykelkort med 297 cykelruter i hele Danmark
Scanmaps02
Selvom GPS’en og Smartphonen har gjort sin indtogsmarch, er der stadig visse fordele ved almindelige papirskort, ikke mindst når man skal have det store overblik. Nordisk Korthandel har udgivet en ny opdateret serie detaljerede cykelkort af høj kvalitet over Danmark, hvor Danmark er dækket af 8 kort. Alle kort er med data fra 2016, trykt på slidstærkt og vandfast materiale der er miljøvenligt, og med mange nye cyklist venlige oplysninger og informationer.

Kortene dækker alle 11 nationale og 157 regionale cykelruter, samt 129 lokale cykelruter, hvoraf de 27 er de såkaldte panoramaruter.
Syv af kortene er udgivet i den typiske cyklist målestok 1:100.000, mens cykelkortet for Bornholm er mere detaljeret i 1:50.000. Dette kort har tilmed beskrivelser af oplevelser undervejs.

”Det er fantastisk så mange skiltede lokale cykelruter som findes i 2016”- siger Direktør Kirsten Marie Ludvig fra Nordisk Korthandel.
Der har før været lokale cykelruter på kort, men slet ikke så mange som der er på cykelkortene som netop er udkommet. Endelig dækker kortene landskabet i hele området, så de også kan benyttes til at finde vej udenfor ruterne eller til ruterne, ligesom man kan gå på opdagelse i de mange informationer, der ligger i de smukke grundkort. Cykelkortene viser alle Danmarks skiltede cykelruter.

Scanmaps03

Det har i mange år været et stort ønske, for os i Nordisk Korthandel at udgive detaljerede cykelkort – siger Direktør Kirsten Marie Ludvig. Vi har kontaktet mange offentlige og private firmaer samt organisationer for at høre, om de ville være med til at udgive en ny serie cykelkort. Vi synes at ”cykel Danmark” skulle have en stribe cykelkort. Svaret var ”NEJ – vi har ikke ressourcerne”, ”vi har IKKE økonomi til det”. DERFOR tog vi i 2012 beslutningen, at vi ville arbejde på at udgive vores egne cykelkort, og nu er det lykkedes.

I Danmark er vi heldige, at vi har Nationale ruter. Vi fik meget hjælp fra Vejdirektoratet, som sendte os informationer om de nationale ruter, som vi kunne benytte, og de har hele tiden hjulpet os med nye data – så sent som i februar 2016, fik vi de sidste rettelser på plads.

Vi har haft et stort samarbejde med Jens Erik Larsen – Foreningen Frie Fugle. Hans egne mange års cykel erfaringer på de danske veje, og hans kontakter til kommunerne igennem årene, har givet os unikke oplysninger om Danmarks cykelveje og de mange ruteinformationer.
De flotte grundkort, som ruterne er tegnet på, er fra den offentlige styrelse ” SDFE (tidligere Kort og Matrikelstyrelsen) . Meget smukke grundkort over Danmark.

Nordisk Korthandel havde et ønsket om, at alle de små cykelveje, hvor det er nemt at komme rundt på en cykel og hvor der er skilte, skulle vises. Det har været det største arbejde og har taget flere år, men det er også det som gør, at disse cykelkort er unikke. Det er godt, for der er ingen tvivl om, at der er mange som holder af at cykle, og bruger deres ferie på at cykle.

Så er det er ret unikt, at Danmarks skiltede cykel ruter endelig er samlet på en serie af 8 cykelkort. Kortene er trykt på slidstærkt og vandfast materiale (waterproof), perfekt til cykelturen, og har et praktisk lille format der passer i tasken, men samtidig er stort og dækkende, når det foldes ud (til planlægningen).
Kortene indhold er meget nøje planlagt. F.eks. har vi markeret på kortet, hvor der er en dagligvarebutik og cykelsmed udenfor en større by.

Scanmaps04

Kortene indeholder

  • Nationale cykelruter
  • Regionale cykelruter
  • Lokale cykelruter, inklusiv de flotte panoramaruter og kendte ruter som bl.a. Dronningerunden i Nordsjælland, og ved Århus Beder-Malling ruten, som i folkemunde kaldes ”Medvindsruten” – Jacob Haugaards valgløfte forud for valget i 1994. Familieruten (Holte)
  • Generel information om overnatning, cykel medtagning i tog mm.
  • Informative ikoner på kortet:
  • Dagligvarebutik udenfor større by
  • Turistbureau
  • National Seværdighed
  • UNESCO

Link

 

CYKELPORTALEN