CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nye banecykler til det danske OL hold Nye banecykler til det danske OL hold
Det danske OL hold skal køre på nyudviklede banecykler fra Canadiske Argon18. Nye banecykler til det danske OL hold

Electron_Pro_Danish_FrameSet_closeUp_02_20160425

Det Canadiske cykelmærke Argon18 har udviklet en ny banecykel til det danske banelandshold som skal køre på dem til Sommer Olympiaden som afholdes i Rio de Janeiro fra 5 til 21 august 2016.

Elektron Pro er den perfekte kombination af aerodynamik og stivhed som skal hjælpe danskerne til OL guldet.  Danmarks OL darling Lasse Norman Hansen udtaler “Allerede efter to omgange på en testcykel viste jeg det var den bedste banecykel jeg endnu har kørt på”

Argon 18 grundlægger Gervais Rioux tilføjer, “Vi er galde for det nye samarbejde med den Danske Cykel Union hvis viden og indsigt har været et stort plus og vigtigt input i udviklingen af den nye cykel”

Danmarks Cykle Union_Jesper Skovbølle_5

På baggrund af metodisk udvikling og FEA Finite Element Analysis er den nye cykel optmret mht til stivhed og aerodynamik ud fra komplekse aerodynamiske data og 3D grafik og nyudviklet CFD analysis (Computational Fluid Dynamics.  Hele 253 forskellige geometriske former er blevet testet for at optimere så mange kritiske punkter som overhovedet mulig.

Slutresultatet er:

  • Ekstrem stiv headtube, krankboks og kædestag og dropouts for maksimal kraftoverførsel og eminent retningsstabilitet
  • Helstøbt styr og forgaffel for maksimal stivhed
  • Zero-wake styr fukldt integeret i styrfitting for bedste arerodynamik
  • Speciel aerodynamisk designet forgaffel
  • Optimeret af materialebrug for perfekt kombinatio af stivhed og aerodynamik

Rasmus Quaade slutter, ” Som rytter har jeg været tæt involveret i udviklingen af cyklen, og det er mit indtryk at ingeniørerne hos Argon18 har forstået at udnytte vores input maksimalt”.

Danmarks Cykle Union_Jesper Skovbølle_7

Om Argon 18
Grundlagt i Montreal i 1989 af tidligere 3 gange Canadisk Champion Gervais Rioux har firmaet på kort tid opnået et ry form udvikler af High End specialcykler hvor aerodynamik og tidsoptimereing er vigtig. Cyklene er et slutresultat af aerodynamisk expertise, menneskelig dynamik og nyeste teknologi indenfor computeranimation og analyse. Argon 18 eksporteres til mere end 18 lande.

Link

CYKELPORTALEN