CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny Roubaix fra Specialized Ny Roubaix fra Specialized
Specialized snart legendariske Roubaix landevejsracer, opkaldt efter det berygtede brostensløb, kommer nu i nye klæder, som indbefatter en forbedret udgave af deres integrerede... Ny Roubaix fra Specialized

Specializeds snart legendariske Roubaix landevejsracer opkaldt efter det berygtede brostensløb kommer nu i nye klæder, som indbefatter en forbedret udgave af deres integrerede Future affjedring samt forbedret aerodynamik.  Det er tydeligt at Specialized har hentet flere design elementer fra deres Venge modeller og integreret teknologi fra MTB  sporten, i form af den integrerede Future Shock der giver op til  20 mm vandring via en hydraulisk dæmper placeret inde i i styrfittingen. Fordelen ved dette arrangement er at isolere rytteren fra ujævnhederne uden at det går ud over selve håndteringen af cyklen. Systemet bruger en olieport til styring af kompresion og rebound dæmpningen. På toppen sidder en lille drejeknap hvor dæmperens effektivitet kan justeres.

Også saddelpinden er isoleret fra selve rammen via et særligt saddelklemmebeslag.  Samtidig har saddelrøret fået en aerodynamisk udformning for bedre luftstrømning. Specialized har tilstræbt en balance mellem aerodynamik, vægt og eftergivenhed, det som i sidste ende omsættes i komfort for rytteren  De nye rørdimensioner  kaldes ”FreeFoil” og er hentet fra Venge modellen som har bevist sit værd på i vindtunnelforsøg og ude på landevejen.

Specialized foretager med den nye Robaix lidt af en kovending mht til deres kønsspecifikke rammer og cykler som de har sværget til gennem mange år. Deres argument er at problematikken med kønsopdelte produkter er forældet, og køn alene ikke begrunder at der skal være forskel på produkterne. I bedste markedsføringstil kalder de nu dette koncept  ”Beyond Gender” .

Den nye Roubaix kommer i tre udgaver S-Works, Pro, Expert og Sport samt en løs rammen. Priserne ligger mellem godt kr. 22.000,- og kr. 89.000,- for topmodellen og vil formodentlig kunne ses for første gang i foråerets første brostensløb.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN