CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny mountainbikebane indviet i Vejle Ny mountainbikebane indviet i Vejle
Mere en trehundrede var mødt op til premieren på Vejles nye mountainbikebane Himmelpind Bike Park Ny mountainbikebane indviet i Vejle

Initiativtager den 27-årige Mikkel Rasmussen kikker tilfreds på resultatet af  den nye mountainbikebane i Vejle. Han og Mikkel Skøtt har siden septamber brugt al deres fritid på at anlægge den nye bane.

Resultatet er en 550 meter lang forhindringsbane for cykelfolket på de tykke dæk som kan lide fart og spænding og gerne vil lære teknik.

Idéen til banen opstod for et par år siden, da Mikkel Rasmussen var træner i Mountainbike Club Vejle, hvor han trænede de nye unge talenter i alderen 10-13 år.

“Jeg følte ikke, vi havde nogle steder at træne de tekniske ting, så det forsøgte jeg at finde. Jeg fik lavet en aftale med Himmelpind om, at vi kunne bruge et lille stykke skov til projektet her, fortæller han. Banen har været åben de seneste par år, men det er først til denne sæson, at den for alvor har fået et super udtryk. Banen er fyldt med masser af flotte detaljer, træ og sten. Vi har kørt 330 ton materialer til stedet.

“Samlet set har det kostet omkring 80-100.000 kroner. Vi fik i 2016 støtte fra kommunen på 25.500 kroner, og privat støtte på godt 15.000 kroner, ligesom nogle virksomheder også har givet et bidrag. Selv har jeg betalt omkring 40-60.000 kroner af egen lomme”  fortæller Mikkel Rasmussen.

Selvom banen ikke er særlig lang, er den fyldt med masser af udfordringer og rockgardens, så der er rigeligt med udfordringer.

På premieredagen den 1 april var mere end 300 besøgende mødt frem.

Link

CYKELPORTALEN