CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
På cykelruten mellem Vejle og Jelling, er oprettet en ny mountainbike teknikbane for både store og små... Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg

Vejle Kommune er igen med helt fremme i cykelskoen med en ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg, der danner spænding og uderum for hele familien.

Det nye anlæg er for mountainbikere i alle aldre, både store som små, øvede som begyndere. På det nye anlæg er der mulighed for at træne sine færdigheder på jernhesten og samtidig få en hyggelig dag med familien i den tilhørende bålhytte.

På den natursmukke Grejsdalssti mellem Vejle og Jelling ligger den særlige naturperle —Brandbjerg Sønderskov. Området er et besøg værd i sig selv, men nu er der blevet endnu en grund til at tage vejen forbi. En helt ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg Højskole giver med en bred vifte af sværhedsgrader, udfordringer og forhindringer mulighed for sus i maven.

Teknikbanen og den tre km rute for mountainbikes ved Brandbjerg Højskole er med til at understøtte Vejles position som landets bedste cykelkommune. Det er ikke mange måneder siden, at vi indviede mountainbikebanen i Sønderskoven, men denne gang er det en bane, der er på højskolens arealer. Altså, et vellykket offentligt-privat samarbejde, som tilbyder cykelaktiviteter for store som små, siger Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune.

Udfordringer til alle niveauer
Den nye 1200 meter lange teknikbane, som hedder ’Dragehalen’ på grund af sine snoede pumptracks, giver mulighed for høj fart, og du kan ud over skarpe sving og hældninger også køre på ujævne sten og op og ned ad ramper. Flere af udfordringerne findes i flere udgaver, og sværhedsgraden af udfordringerne er afmærket med farverne sort, rød og blå – ligesom i ski verdenen.

Der er både udfordringer til nybegynderen og den øvede. Først kan man vælge at køre den lettere del, som er for nybegynderne. Senere på ruten kan man så dreje af i en sløjfe, som er for de mere øvede. Tanken er, at man kan øve sine tekniske færdigheder i trygge rammer  – og går det galt, så går det ikke så galt, som det ellers kunne gøre.  På den måde er der også mulighed for progression, og jo bedre man bliver på banen des flere muligheder er der, siger Trine Møller, som er skov- og landskabsingeniør og projektleder i Vejle Kommune.

Et uderum for hele familien  
Er man ikke til fart på to dæk, er der også mulighed for at varme sig i den nyetablerede bålhytte, som er bygget til at lave mad over åben ild. Her er der også en grejbank, som man kan benytte til at udforske skov og vandløb og til at lave mad over bål. Man skal blot booke udstyret via www.udeliv.vejle.dk.

Flere og flere familier er begyndt at tage en weekend ud af kalenderen og overnatte på en shelterplads. Her kunne man f.eks. tage toget til Jelling, vandre eller cykle langs Grejsdalstien til Brandbjerg og tage en overnatning på shelterpladsen. Dagen efter kan man så vandre eller cykle til Vejle, hvorfra man kan tage toget hjem igen. På den måde slipper man helt for bilen, siger Trine Møller.

Med andre ord danner det nye uderum rammerne for at alle – store som små — familier som foreninger og skoleklasser – kan få mange hyggelige stunder i et af de skønneste steder i Vejle-området.

Link

CYKELPORTALEN