CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny Jekyll fra Cannondale Ny Jekyll fra Cannondale
Der er gået fire år siden den sidste opdatering af Cannondales Jekyll. Bagaffjedringen er nu helt omkonstrueret og fjederelementet er skjult i rammen. Ny Jekyll fra Cannondale

Cannondale Jekyll er brandets trail og enduro mountainbike med lang fjedervandring og progressiv geometri. Med 2022 modellerne Jekyll 1 og 2 er modelbetegnelserne bibeholdt, men den nye 2022 model er fuldstændig ny konstrueret omkring bagaffjedringen. Som noget nyt tilbyder Cannondale nu også et løst rammekit.

Det mest iøjnefaldende på den nye Jekyll er det lille pulleyhjul over kranksætter og det manglende fjederelement, der nu er gemt væk inde i rammen.

Ved at placere bagstagene højere end kranksættet udnyttes bagaffjedringen mere effektivt,  der bedre optager ujævnheder og huller fra underlaget og baghjulet ikke så let hænger i underlaget. Det har så den ulempe at pedalarmen slår tilbage. Dette løser Cannondale ved at placere en lille pulleyhjul over kranksættet. Det kalder Cannondale forøvrigt Guidler som er en sammenfatning af Idler pulley + chainguide. Princippet er simpelt og hentet fra downhill cyklerne, så kæden hele tiden bliver holdt stram.

Ligesom Scott RC Spark har Cannondale også gemt fjederelementet, dog i et todelt skrårør der er åbent, hvilket iflg Cannondale skulle eliminere skidt og jord samler sig. På undersiden sidder en dækplade. Den åbne konstruktion betyder også at der stadig er let adgang til fjederelementet.

Den lave og skjulte placering giver ud over et lavere tyngdepunkt også plads til endnu en vandflaske.  Som Cannondales øvrige modeller følger  geometrien størrelsen på rammen.  Men i modsætning til normal praksis er det ikke kun reach der ændres men også længden på kædestagene. Kronrørs vinklen bibeholdes på de 64 grader over alle modeller. Der er fire forskellige størrelser at vælge imellem.

Topmodellen Jekyll 1 kommer til at koste kr. 51.999,- mens Jekyll 2 ligger på kr. 36.999,-  Det løse rammekit er prissat til  kr.  27.999,-

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN