CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nikola Innovation Nikola Innovation
Nick Stevovich fra Ohio har så og sige genopfundet landevejspedalen der har 25 mm vandret vandring. Ifølge ham skulle det forøge effektiviteten med godt... Nikola Innovation

 

Nikola er udviklet af Nick Stevovich fra Rocky River, Ohio. Stevovich har oprindelig en baggrund fra speed skating og har med sin nye pedal overført teknologien med vandret bevægelighed til cykelpedalen. Dette skulle betyde øget effekt og hermed fart.

nikola04

Stevovich teori er, at hvis han kan få flere muskler til at trække i pedalerne, vil han få mere output. Så han byggede  en prototype, og følte der var en ændring til det bedre. Han indgik et samarbejde med Human Performance Lab i Cleveland omkring en undersøgelse på 50 ryttere hvor man målte deres V02 max og andre biometriske data. Resultatet var at 70% af ryttere viste en effektivitetsforbedring på mellem 2% og 7% Dette udmønter sig i en anslået tidsbesparelser på 135 sekunder under en 40 km enkeltstart.

The Nikola pedal bruger hvad Stevovich kalder Dubbed Zivo Technology hvor hans pedal har en vandret bevægelse på 25mm over pedalspindlen, en bevægelse som på mange måder minder om det vi kender fra Skater bevægelsen Systemet er unikt fra hvad man ellers kender fra pedaler og er naturligvis patenteret. Pedalen kommer i to versioner en i stål og en i titanium. Begge pedaler benytter standard 3 huls racerklamper og er kompatibel med standard krankarms gevind.

nikola03

En anden stor fordel ved pedalen er for dem med knæproblemer, som mærkede en klar forbedring over tid ved at skifte til Nikola.

I første omgang er det topmodellen i titanium som bliver udbudt til salg. Prisen er $549 mens stålversionen kommer til at koste $339. Man kan allerede nu forudbestille pedalerne  på Nikola hjemmeside. Første serie bliver på 200 stk hvoraf de første 50 er reserveret til professionelle ryttere, distributører og pressen.

nikola02

Stevovich udtaler: “Målet har været at lave et kvalitetsprodukt der kan holde. Testspindlen har kørt mere end 500,000 miles.  Vi håber naturligvis ikke bliver den eneste pedal du køber, men vi er ret sikre på at den bliver den sidste”

Link

 

 

CYKELPORTALEN