CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Mountainbike Marathon løbets fader Mountainbike Marathon løbets fader
Grand Raid BCVS går for at være faderen til alle moderne MTB marathon løb, og regnes stadig for et af de hårdeste... Mountainbike Marathon løbets fader

 

Da Grand Raid Cristalps første gang løb af stablen i 1989, var det stort set det eneste rigtige Mountainbike Marathon løb i Europa. Det opnåede hurtigt status for at være et af de hårdeste, ikke mindst for strækningen op til Pas de Lona i 2787 moh ,hvis sidste stykke ender i en 300 meter nærmest lodret stigning, af løse sten, hvor ALLE må af og bære eller trække cyklen.

Naturligvis ligger Grand Raid BCVS i Schweiz, i kantonen Valais og går på tværs af de fire dale, der uden sidestykke byder på nogle af de mest spektakulære bjergmassiver og panorama views i Alperne.  Hertil kommer nogle stigningsprocenter som bestemt ikke er for tøsedrenge og piger.  Store dele af ruten er mere et højalpint crossløb, end et decideret mountainbikeløb i traditionel forstand, så lette ryttere og gode løbeben har afgjort en fordel, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at havne i top 10.

Løbet er opdelt i fire sværhedsgrader der alle slutter i Grimentz.  Den ultimative udfordring og lange rute på 125 km og 5025 højdemeter starter i Verbier. Den 93 km og 3944 højdemeter udgår fra nabodalen Nendaz.  I  Hérémenze udgår den 68 km og 2966 højdemeter rute og endelig den korte på 37 km og 1845 højdemeter fra Evoléne.  Alle skal over det berygtede Pas de Lona.  Den hidtil hurtigste kørte den lange rute på under 6 ½ time.

Det er stadig muligt at tilmelde sig helt frem til dagen før selve løbet den 18 august.  Alle deltagere skal have kontrolleret deres cykel og udstyr før start fredag, mellem 11 og 19.

Link

CYKELPORTALEN