CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Merida Silex Merida Silex
Merida's kommende Multiroad cykel har arvet trial bikens geometri, med langt overrør og kort frempind, samt højt kronrør. Merida Silex

Taiwanesiske Merida er blandt de sidste større cykelbrands til at lancerer en gravelbike. Merida Silex er den døbt og Merida kalder den en MultiRoadbike og håber den kan finde vej ud til en bredere gruppe af cyklister, lige fra dagligdagscyklister til mountainbikere.

Den nye cykel kommer i to udgaver. En fuld carbon med en ramme på kun 1050 gram og en aluminiumsramme på 1500 gram. Begge er de udstyret med en forgaffel i kulfiber med bøsninger til montage af  forskeligt Bikepacking udstyr.

Merida har valgt at gå mere mod den meget udbredte trial geometri vi finder på dagens mountainbikes, med et langt overrør og en kort frempind. En af fordelene ved dette layout, er at den kan monteres med et lige styr hvis dette ønskes. Et andet særkende er det høje kronrør. Dette er valgt da Merida har observeret at rigtigt mange ryttere cykler med spacere mellem styr og fittings for at få en tilstrækkelig oprejst kørestilling.

De nye Silex fungerer lige godt med 700C som 650B hjulsæt og der er rigeligt plads til de helt brede dæktyper. Cyklen er endnu ikke officielt lanceret men forventes at blive det på Eurobike om godt 4 uger.

Link

 

 

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN