CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Merida 2017 Merida 2017
En af Taiwans største cykelproducenter løftede i forrige uge sløret for deres kommende 2017 mountainbike modeller. Merida 2017

Merida2017-04

Merida havde inviteret cykelpressen til det fantastisk beliggende Hohenzoller slot, ikke langt fra fra årets World Cup by Albstadt i Sydtyskland. Merida er Taiwans næststørste producent af cykler og af insidere kendt for at være producent af et stort og meget kendt amerikansk cykelbrand. (ingen navne nævnt)

Men Merida kan sagtens selv og har dybe rødder i cykelsporten. Siden 2002 har de været sponsor af deres eget mountainbikehold der tæller så prominente navne som Gunn-Rita Dahl, Sabine Spitz, José Hermida, og Ralph Näf.

merida2017-01

Big Nine og Big Seven er kendte Merida modeller, som nu kommer i nye forbedrede udgaver. Big Nine nye topmodel hedder nu CF5 og med en rammevægt på kun 900 gram, kan den med SRAM XX1-Gruppen og den nye Rock Shox SID fjederforgaffel holde en totalvægt på 8,5 kg. Men ikke kun på vægtsiden er der sket forbedringer. Overrøret er gjort længere. Herved kan man bruge de helt korte frempinde og styrrøret bliver meget kort. BB92-Krankboks og 148 mm Boost-Aksel forbedrer stivheden i ramme og omkring hjul. Saddelpinden er øget fra 27.2 til hele 30.9 og er forberedt for de nye højdejusterbare saddelpinde som er ved at finde indpas i cross country-worldcuppen.

Merida har arbejdet meget på udformningen af bagrammen med hensyn til komfort. Dette gør de ved en lagopdelt kulfiber struktur på hele seks lag. Big Nine er som navnet antyder med 29″ hjul mens Big Seven er med 27.5″   Der er et vist overlab mellem de to modeller. De to største XL og XLL fås kun i 29″ mens den lille XS kun fås i 27.5″. En tendens vi ser flere producenter begynder at bruge, for at få det optimale forhold mellem hjulstørrelse, contra optimal geometri i forhold til rytterstørrelse.

merida2017-02

Nu er det at cykle på mountainbike ikke kun et spørgsmål om at vinde men også at have det sjovt. Til den målgruppe har Merida konstrueret Big Trail. Der er tale om en aluminiumsramme hardtrail med 27.5 Plus. Altså den nye bredde der er en mellemting mellem den traditionelle dækbredde og Fatbiken megadæk. Med en forholdvis flad styrvinkel på 67.5 Grad og et 760 mm bredt styr er der lagt op til sjov på trail sporene.  Med 2.8″ sutter og 13 kg er den et godt bud på en funbike i et fornuftigt prisleje.

Merida2017-03

Link

 

 

CYKELPORTALEN