CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Mercredi Mercredi
Belgisk fødte Adeline O'Moreau bosiddende i England viste sine meget personlige cykler, alle er konstrueret til at blive kørt hårdt i cykelløb. Mercredi

Belgisk fødte Adeline O’Moreau tilhører en, stadig forholdvis, lille gruppe af kvindelige rammebyggere.  Med en baggrund som Cross og landevejsrytter ved hun alt om, hvad der kræves af en god cykelramme.

Adeline arbejder på en lidt anden måde end de fleste andre rammebyggere som ofte færdiggør en ramme af gangen. Hun arbejder i små serier af tre eller fire rammer. Det betyder at hun kan arbejde mere effektivt og holde en højere kvalitet samtidig med at omkostningerne holdes nede. Normalt tager det hende to uger at færdiggøre en serie hvorefter de færdige rammer sendes til lakering.

Adeline’s cykler er konstrueret til at blive brugt, og hun har sin helt egen tilgang til hvordan en god ramme skal konstrueres. Det er en af grundene til at jeg ikke efterbearbejder mine svejsesømme, hvilket ville have indflydelse på den måde rammen vil opføre sig når den er færdig og så naturligvis prisen. Derfor gør jeg mig meget stor umage med at lave en flot svejsning i første forsøg.

Den mest iøjnefaldende model blandt de tre cykler hun havde med på Bespoked var Mercredi Sausage Camo. En crosscykel med en lav og aflang geometri tilpasset den rytter som har bestilt den. Da Adeline kom til lakeringen, fik hun en skør ide. Hun kontaktede illustrator Thomas Slater der gav cyklen sit umiskendelige gravhunde look med 87 gravhunde placeret på rammen i forskellige størrelser.

Ikke uventet fik den charmerende Adeline O’Moreau hele to priser, en fra Columbus Tubing og en fra Chris King på årets messe.

Link

CYKELPORTALEN