CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Super let og diskret designet bagagebærer

Bagagebærer til montering i cantilever/v-bremsebeslaget.

Mange sportsprægede MTB, ATB eller racer cykler har ingen øjer på skråstag og muffer til montering af bagagebærer. Nødløsninger med anvendelse af spændebånd osv. til at fastspænde konventionelle bagagebærere holder ikke til fuldlastede tasker.
De dynamiske påvirkninger får hurtigt løsnet bolte og skruer og vredet spændebåndet løst.

Afprøvning.
En holdbar løsning er den tyske producerede bagagebærer Leichtsinn, der kan monteres i bremsebeslaget til cantilever/v-bremser og på hurtigspændsakslen på baghjulet. Forbindelsen mellem bremsebeslaget og bagagebæreren er samlet i et slags klemforskruning (ligner dem man bruger til at samle møbler fra IKEA med) således at der er trinløs justeringsmulighed af bagagebærerens placering omkring det nederste monteringspunkt ved bagnavsakslen. Hvis det skrå bagstag er meget vandretliggende kan forbindelsesstangen i nogen tilfælde være lidt for kort (se billedet) til at bagagebæreren kan monteres med vandrette bæreskinner. Bagagebæreren kan monteres på alle cykeltyper med cantilever/v-bremsebeslag, også fuldaffjedrede MTB-cykler og passer til både hjulstørrelsen 700C og 26″.
Selve bagagebæreren er udført af rør i en rustfri stål-titaniumlegering der er loddet sammen. Overfladen er ulakeret sandblæst og bagagebæreren er let, 450g. Selve konstruktionen elegant, sammenlodningerne gennemførte og vridningsstivheden er meget høj. Bagagebæreren kan kun anvendes med cykeltasker med hængebeslag og taskernes montering på bagagebæreren er ca. 10 cm lavere end konventionelle bagagebærere med topmonterede tasker. Dette giver et lavere tyngdepunkt og dermed bedre køreegenskaber for den fuldlastede cykel. Mht lastevne anbefaler et maksimum på 30 kg for montering i øjer og 15 kg hvis man benytter hurtigbespændet.

Konklusion
Lichtsinn er en gennemført turbagagebærer i flot finish og forarbejning. Dens lave vægt og høje belastbarhed kombineret med den lave placering af taskerne samt at den kan sidde på stort set alle cykeltyper gør den oplagt for den kompromiløse turcyklist.

Pris. 699,-

https://www.leichtsinn.de/index2.html

CYKELPORTALEN