CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Kongesporet Kongesporet
Et nyt mountainbikeløb er sat i søen i et sammenarbejde mellem DCU Mountainbike, Dansk Mountainbike Klub og Roskilde Mountainbike Klub. Løbet er åbent for... Kongesporet

Kongesporet02

Et nyt flot mountainbikeløb har set dagens lys i et sammenarbejde mellem DCU Mountainbike, DMK og RMK.

Løbet afholdes den 6 oktober.

Kongesporet er en udfordring for alle, der gerne vil prøve kræfter med mountainbike i kuperet og afvekslende terræn. Om du er frisk fra lænestolen, træner flere gange om ugen eller holder dig i form med cykling til arbejde, så er Kongesporet noget for dig.

Klaus Bach, formand i DMK: Vi har længe i DMK arbejdet med tankerne om at skabe et løb, som skulle være et signaturløb for klubben, og med Kongesporet er det lykkes. Vi forener det bedste fra 2 fede Mtb-spor og Urban race i Roskildes gader. Desuden er vi superglade for at det er lykkes at skabe et sammenarbejde med RMK og DCU Mountainbike omkring løbet.

Der bliver start og mål på Stændertorvet midt i kongernes by, Roskilde, hvor en stor del af byen vil være lukket eller reguleret, så der kan køres cykelløb af høj klasse. Ruten kombinerer de historiske gamle Roskildegader, traditionelle landeveje, smalle grusstier og rigtige mountainbike spor. Så her er noget for enhver smag. Roskilde kommune er med på, at der skal være fest, så på turene gennem byen vil der være musik og underholdning. Gennem byens parker vil vi bruge alle forhindringer for at gøre det sjovt – mangler de, så bygger vi dem selv.

Kongesporet03

Thomas Larsen Schmidt, formand i RMK: Vi håber ved at være en del af Kongesporet, at vi kan være med til at skabe et stort løb, som kan generere penge til Talentudvikling i Dansk Mountainbike og til sporvedligeholdelse. Og så synes vi bare at vi med vores natur, smukke skove og Roskilde Fjord har fortjent et stort og flot løb, vores ambition er at løbet skal vokse til at blive et af Danmarks bedste. Der vil udover en lang rute på 103 km, også være 2 kortere ruter, så der er noget for alle. Der vil være forplejnings depoter undervejs, med frugt og energi fra High Five. Bagefter vil der også være en portion varm mad. Der vil være pengepræmier til de bedste og rigtige fede lodtrækningspræmier til alle, bl.a. en super fed Carbon mountainbike fra Marin Danmark til en værdi af 20.000 kr.

Løbet er blevet til i sammenarbejde med DCU, nærmere betegnet i i sammenarbejde med DCU’s mountainbike udvalg:
Niels Sørensen, formand i DCU: I DCU arbejder vi på at skulle være meget mere synlig over for den almindelige motionist, at indgå sammenarbejde som dette og på den måde være med til at højne kvaliteten af Danske cykelløb, er bare et mange vigtige tiltag fra DCU som vil præge fremtiden.

Christoffer Lehman, formand for DCU Mountainbike: Løbet bliver for DCU økonomisk risikofrit. Vores håb er at løbet vil give overskud og at vi på den måde yderligere kan støtte talentudviklingen i dansk MTB og særligt det arbejde MTBTALENT samt landsholdet gør.  Kongesporet er en del af Den Danske Klassiker. DDK er en udfordring for alle, der gerne vil prøve kræfter med de fire discipliner openwater svømning, cykling, løb og mountainbike. Løbet tager sit udgangspunkt I den Svenske Klassiker som over årene er vokset til at være Sveriges største sportsbegivenhed. Bl.a. deltager der ca 20.000 I Vasaloppet, som I den Danske ufgave er udskiftet med en MTB-Marathon Kongesporet grundet mangel på sne.

Kongesporet04

De fire events er fordelt over hele året, hvilket giver dig en unik mulighed for at sprede din træning over en længere periode og holde motivationen højt henover hele året, via nye varierende udfordringer. For at gennemføre den Den Danske Klassiker skal man svømme 2,7 eller 5,2 km I Gudenåen, cykle Fyn Rundt 180 km, løbe Esrum Sø Rundt 27 km og cykle Kongesporets 103 km.

Link

CYKELPORTALEN