CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Kom heroin i cyklen Kom heroin i cyklen
Nyt cykelbrand forsøger sig med deres bud på en racercykel i luksusklassen... Kom heroin i cyklen

Om cykelverdenen har brug for endnu en iøjnefaldende racercykel, som umiddelbart syntes at bryste sig lidt med lånte fjer, og en himmelråbende prissætning, skal vi ikke gøre os til dommer over.

Heroin H1 Edition Limited produceres kun i 349 eksemplarer  og koster den nette sum af 14.900 Euro. Trods de højtflyvende superlativer om eksklusivitet og cyklen for de udvalgte få,  har producenten alligevel ladet en dør stå åben for “gældstyngede fattigrøve” om at dele betalingen op i månedlige rater på 302 Euro, for at leve drømmen ud på strandvejen en søndag eftermiddag og for en stund at føle sig lidt kongelig.

Det rokker nu ikke ved at Heroin H! er flot designet, og vel egentlig hører mere hjemme på væggen i fars slyngelstue. Heroin låner som så mange andre lidt her og der fra teknologier og producenter som vi har set i andre sammenhænge. De berømte dimples, som Zipp lancerede på deres hjul,  skulle angiveligt reducere luftmodstand selvom der er delte meninger om det faktuelt virker på en racercykel som sjældent kommer over de 45 km/t. Det berømte aflange hul i forgaflen er et andet trick, vi sidst så på en cykel fra Ridley vi tidligere har testet,  her dog flyttet højere op i nærheden af fælgen.

Alligevel er designet påfaldende lig hvad vi ser på et stort tysk brand som i dise år har stor succes med prisrimelige cykler. Om de såkaldte teknologiske  tiltag gør den til en bedre cykel er nok mere tvivlsomt. Men prestige og show off, kan jo som bekendt ikke gøres op i penge.

Cyklen er designet i Frankrig og skal produceres i Italien. Hånden på hjertet cyklen vil nok gøre sig bedst på strandvejen fremfor ude på en øde landevej hvor ingen ser den…

Link

 

CYKELPORTALEN