CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Kendt cykelpersonlighed bag ny cykelklub i Korinth Kendt cykelpersonlighed bag ny cykelklub i Korinth
Svend Friis bedre kendt som alone biker fra Nordkap til Gibraltar, står bag et nyt tiltag i Korinth Idræts Forening omkring oprettelse af en... Kendt cykelpersonlighed bag ny cykelklub i Korinth

svendfriis01

Sidste år blev en ny natursti åbnet på den gamle jernbanelinie på sydfyn, mellem Ringe og Korinth.  Det satte nogle tanker igang hos langturscyklisten Svend Friis, bedre kendt for sin solotur mellem Nordkap og Gibraltar til fordel for Børnecancerfonden.

’Cykelstien starter ved Korinth Hallen’ Dette var én af mange fantastiske gode tanker, som kom frem på et visions seminar, der blev afholdt i november måned 2012. Her blev jeg ligeledes bekendt med, at der med baggrund i Korinth Hallens forbrugerundersøgelse var flere ønsker om aktiviteten ’turcykling’.

Dette har forstærket idéen med at oprette Korinth Cykel Motion, som jeg nogen tid har gået og puslet med i tankerne. Og for mig er det nærliggende, at en sådan cykel afdeling skal være en del af Korinth IF’s tilbud til egnens beboere og mange andre. – Mine tanker har jeg forelagt KIF’s bestyrelse og derfra har man udtrykt det vil være en spændende nyhed i idrætsforeningen.

I Korinth Cykel Motionskal der være mulighed for turcykling med cykelkurv, hvori der kan medbringes f.eks. termokande og madpakke/kager – motionscykling med racercykel eller mountainbike hvor man medbringe banan og/eller energibar i baglommen samt en drikkedunk med vand.

Som jeg ser det, ligger der heri tre interesseområder (tur – race – mountain). Den stille og rolige cykeltur, hvor man kan nyde naturen, drikke den medbragte kaffe, handle ved vejboder o. lign. De to andre kan sagtens gi’ en høj puls og få sveden frem, vel at mærke uden der skal køres race; højest såkaldte ’skiltespurt’.

Det skal være sådan, at hver af de tre grupper kører ud samlet og kommer hjem samlet. På turene her i det sydfynske har vi et særdeles bakket terræn. Alle magter ikke samme hastighed, når der køres opad, hvorfor der på turene jævnligt foretages opsamling undervejs. Får man på turen en defekt, bli’r man heller ikke overladt til sig selv.

. . . . og så vil jeg tilføje til min indledning: ’og cykelstien slutter også ved Korinth Hallen’. Her kan vi efter vore ture mødes over ’en kop’ ét eller andet i Tonnys cafeteria – til almindeligt socialt hygge og evt. planlægning af næste cykeltur.

Kommer foråret, som det plejer, bliver der opstart primo april 2013. Der vil blive kørt ture tirsdag og torsdag kl. 18:30 og søndag kl. 10:00 og vi kører i starten 40 – 50 km, eller hvad der bliver enighed om.

For formeldt at få etableret KIF’s cykelafdeling, Korinth Cykel Motion, inviteres alle interesserede til at komme til stiftende årsmøde i Korinth Hallen tirsdag d. 19. marts 2013 kl. 19:30. Her vil udkast til ’Regler og værdigrundlag’ blive forelagt – og forhåbentlig vedtaget, ligesom der vil blive afholdt valg til det nye cykeludvalg. – Tilmelder man sig forinden på svend@bike-alone.dk, vil ovennævnte udkastet, som tak herfor, blive fremsendt som en fil via e-mail.

Tillader tiden det efter årsmødet, vil jeg vise nogle af billederne fra min cykeltur i 2010 – Le Grand Tour – fra Nordkapp til Gibraltar.

På gensyn
Svend Friis

Herfra skal lyde en opfordring til alle interesserede fynboer med en cykel til at møde op i Korinth Hallen tirsdag d. 19. marts 2013 kl. 19:30.

Link

 

CYKELPORTALEN