CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Jubilæumsmodel fra vsf fahrradmanufaktur Jubilæumsmodel fra vsf fahrradmanufaktur
Den traditionsrige Oldenborg firma VSF Fahrradmanufaktur fejrer deres 35 årige jubilæum med en ny gravelbike håndbygget i Tyskland... Jubilæumsmodel fra vsf fahrradmanufaktur

Oldenburg firmaet VSF Fahrradmanufaktur har tradition for at bygge fine trekking og turcykler i stål. Vi havde fornøjelsen at teste deres CR500 tilbage i 2015 på de n først afholdte Eurobike mediadays, og var meget begejstret. I forbindelse med deres 35 års jubilæum næste år løfter de nu sløret for en ny sporty produktkategori,  der introduceres med en ny gravelbike GX-1200 der kun vil blive produceret i 50 eksemplarer.

Cyklen introduceres af deres cykel ambassadør Johanna Jahnke kendt for hendes podcast  The Wondrous Cycling World  : Hun har arbejdet tæt sammen med  vsf fahrradmanufaktur omkring udviklingen af den nye GX cykel og ropder den i høje vendinger for dens komfort “Not only did it fulfill a little dream, but the result actually exceeded my expectations and made me a real lover of bikes made of steel.”

The nye GX-1200 er bygget omkring en stålramme i dobbeltbuttede letvægts Columbus stålrør kalder Zona. Rammen bygges og svejses på fabrikken i OldenburgThe new GX gravel bike features a lightweight chromoly frame welded in Oldenburg, Den er udstyret med en 44 mm kronrør som holder en Columbus Futura full carbon forgaffel. Den er dejlig konservativt udstyret med den gennemprøvede BSA krankboks og en 27.2 mm saddelpind. Hver af de 50 eksemplarer får en nummereret plade i rustfrit stål. Rammen er udstyret med et utal af bøsninger inklusiv 3 punks beslag både på forgaffel og baggaffel.

Geometrien beskrives som balanceret sporty med en 71 graders kronsrørsvinkel og 440 mm lange kædestag. med fine allroundegenskaber fra en hurtig weekend racer til Bikepacking cykel på en længere tur.

Den er udstyret med 12 mm thru aksler og en komplet Campagnolo Ekar 1×13 gruppe samt Campagnolo Shamal kulfiber hjul. En Brooks C-13 saddel og Ritchey Ventura styret fuldender cyklen der ruller på Schwalbe G-One-R dæk.  Cyklen vejer 9.2 kg og koster kr. 45.000,-  De 50 eksemplarer vil blive sat til salg via deres forhandlerled i første  kvartal af 2022. Det er planen at der senere i i jubilæumsåret vil komme yderligere mere standard konfigurerede modeller.

Link

 

 

CYKELPORTALEN