CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Multifunktionel cykel og fritidsjakke

Jeantex er oprindelig et dansk firma, grundlagt af Jan E. Ansteen Nielsson i 1958.  Navnet er hans initialer JEAN + TEX for textil.
De første produkter var regntøj til fiskere. Jeantex er i Danmark nok mest kendt for sit sejlertøj, men de har også en meget stor kollektion af  cykeltøj.  I 1985 gik Jan på pension og al fabrikation blev flyttet til Hamborg.

Jeantex Mauriac er en multifunktions cykeljakke, med fem funktiner. 5  i 1 kalder de det.  Ærmerne er aftagelige og der er en aftagelig fleecevest. Det vil sige man kan bruge den som regnjakke, termojakke, vindvest, termovest og fleece vest. Jakken er vandtæt og åndende. Jeantex bruger sit eget materiale kaldet T3000 ULT.  Det svarer i funktion til Goretex.  Det er et meget let og fleksibelt textil. Der er mange smarte detajler på jakken, f.eks indbyggede handsker i ærmerne som hurtigt kan trækkes ud i tilfælde af regn eller kulde.  Ærmerne lukkes tæt ved hjælp af velcolukke.

På forsiden er der to skråstillede lommer med lynlås og bagpå en stor lomme også med lynlås. Der er snørre både i livet og forneden. Snøren sidder bekvemt dækket af i et par små lommer så de ikke kommer i vejen ved cykling. Den indbyggede regnhætte pakkes sammen i kraven og  har endvidere en smart håndtag, så man let kan få den ud af kraven uden at skulle have jakken af. Endvidere har den snøre og en god bred skyggekant fortil. Vesten er i Polartec Fleece og med to lynlåslommer.
Til transport kan jakken bekvemt pakkes ned i den medfølgende vandtætte pose, som også kan monteres på cyklen ved hjælp af et par velco remme.

Afprøvning.
Der er langt mellem at man finder en jakke med så mange gennemtænkte funktioner. Jakken har et forholdvist løst snit så der er hovedsaglig tænkt til hverdags og feriecykling. Den kan bruges hele året og man kommer hurtigt til at sætte pris på de mange funktioner, f.eks. en kølig forårsmorgen hvor den fungerer som fuld jakke og hjem om eftermiddagen som en vindvest.
I det godt et år jeg har brugt  jakken har den fungeret upåklageligt. Den er stadig 100 % vandtæt og er blevet vasket adskillige gange  ved 30 grader i vaskemakine og herefter hængt til tørre.
Jakkens snit og udseende og dens mange fuktioner gør den også ideel til andet end cykling,  f.eks til skisport og vandring.

Konklusion
Jeantex har med Mauriac lavet en cykel/fritidsjakke med så mange anvendelsmuligheder at den er svær at komme uden om. Forarbejning og materialevalg er i topklasse. T3000 materialet er 100 % vandtæt og ånder fint, helt på højde med Gore Tex.

Farver: orenge, rød og blå med grå staferinger
Størrelser:  small, medium, large og ekstra large
Pris. 1495,-

www.jeantex.com

CYKELPORTALEN