CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Invitation til “Vi Cykler For Klimaet-Dag” den 21 september Invitation til “Vi Cykler For Klimaet-Dag” den 21 september
Cyklisteforbundet vil  gerne invitere dig til at cykle med, når vi den 21. september cykler for klimaet. Invitation til “Vi Cykler For Klimaet-Dag” den 21 september

Cyklen er et sundt, sjovt, nemt og billigt transportmiddel – og ikke mindst et klimavenligt transportmiddel. Det gør en stor og helt konkret forskel, hver gang vi lader bilen stå og tager cyklen i stedet.

Cyklisteforbundet vil  gerne invitere dig til at cykle med, når vi den 21. september cykler for klimaet.

Med Vi Cykler For Klimaet-dagen sætter vi fokus på cyklen som løftestang til en sundere, grønnere og sjovere verden. Læs mere på Cyklistforbundet.dk/vicyklerforklimaet.

Cykling for klimaet er en del af European Mobility Week der foregår fra 16 til 22 september.  Se hele programmet her

SÅDAN GØR DU
Det er nemt at være med: Det kræver ingen tilmelding, og det koster ikke noget. I stedet vil vi invitere dig til at gøre tre ting:

  1. Lad bilen stå og tag cyklen lige så meget, som du kan den 21. september – til arbejde, skole, venner, biografen, sport eller ud på date
  2. Prik til dine kollegaer, din familie, dine venner og fortæl dem om dagen og om glæden og fornuften ved at cykle i hverdagen
  3. Del et foto af din cykeltur og din cykelglæde på Instagram, Facebook eller LinkedIn med #ViCyklerForKlimaet. Vis din familie og venner, hvor dejlig en hverdag med cyklen kan se ud.

FÅ DINE KOLLEGAER OG DIN ARBEJDSPLADS MED
Er din arbejdsplads optaget af at bidrage til en klimavenlig hverdag – så er det oplagt, at I som arbejdsplads cykler med.

  • Tag fat i din chef og foreslå hende/ham at opfordre alle medarbejdere til at lade bilen stå og tage cyklen den dag.
  • Virksomheden kan bakke op om dagen ved fx at invitere til fælles morgenmad eller trække lod om en præmie blandt alle de medarbejdere, der har cyklet den dag. Se mere på Cyklistforbundet.dk/vicyklerforklimaet.

VI CYKLER SAMMEN
Som du sikkert ved, så gør vi noget godt for klimaet, hver gang vi cykler. Når du tager cyklen i stedet for bilen, udleder du 92% mindre CO2 pr. tur (tallet gælder for ture op til 7,5 km.)

Kort sagt: Selvom vi cykler hver for sig, så gør vi sammen en stor forskel.

Cykelvenlig hilsen fra Cyklistforbundet

CYKELPORTALEN