CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Hanseeno U95 Hanseeno U95
Hvad gør man som professionel cykelrytter når ens favorit cykelsko ikke kan fås længere. Man gør som den australske cykelrytter Adam Hansen konstruerer sin... Hanseeno U95

 

Adam Hansen blev for alvor kendt da han som den anden australske cykelrytter i 2012 gennemførte de tre Grand Tours – Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta Espana.  Da hans favorit cykelsko gik ud af programmet begyndte han selv at eksperimentere med at konstruere sin egen cykelsko.  Idag kan han ud over titlen som professionel cykelrytter også kalde sig en Cordwainer, som dækker over en skomager som laver fine håndlavede sko.

 

Adam-Hansen-Custom-Shoes01

For at honorerer kraven fra UCI om at produkter som bruges til cykelløb skal være tilgængelige på markedet producerer Adam Hansen skoene på bestilling i Tjekkiet hvor han idag bor. Her har han indrettet et 40m2 stort værksted hvor skoene produceres, Der går mere end 42 timer til hver sko, så afspejles i den høje pris på 2000 Euro. Til gengæld for man en helt unik sko som er håndlavet og kun vejer 95 gram. En ny endnu lettere udgave på 76 gram er under udvikling.     

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN