CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Håndbyggede cykler fra Tjekkiet Håndbyggede cykler fra Tjekkiet
Repete er håndbyggede cykler i små serier produceret i Prag. Håndbyggede cykler fra Tjekkiet

Rundt omkring i de Europæiske hovedstæder findes flere små cykelsmede, der stadig sætter en ære i cykelhåndværkets ædle kunst. Tjekkiske  Repete fik stor opmærksomhed i 2015 hvor de som det eneste udenlandske brand fik en pris på NAHBS for deres landevejsracer som eneste udenlandske brand.

Siden har de arbejdet intenst med at udvikle to steltyper på baggrund af deres erfaringer med Custom rammerne,  og præsenterer nu henholdvis en Gravel og landevejsracer der produceres i små serier og standard størrelser for på den måde at komme ud til en bredere brugergruppe. Samtidig har de fået et showroom i hjertet af Prag og en online butik og online magasin der fortæller indgående om produkterne og historien bag.

Selvom der er tale om en mindre serieproduktion, er alle rammer stadig opmålt og håndsvejst på deres lille værksted i Prag, hvor en lille håndfuld dedikerede medarbejdere kæler om hver eneste detajle., fortæller   Mikoláš Voverka, der er den ene af firmaets to grundlæggere.

Landevejsraceren  Reason er en disc landevejsracer med plads til 700 x 28 dæk mens Verne er en gravel specifik cykel med plads til 700 x 40 mm eller 650 x 47 mm dæk.  Begge er de bygget i seneste stål rør fra Columbus kaldet Spirit HSS. Rammerne benytter den nye T47 krankboks standard.

Rammerne er udlagt til Flat Disc skivebremser og har intern kabelføring, der for mange, giver det rette look og som er kompatibel måde med mekanisk og elektronisk gearskift, forstæller  Repete anden ejer  Robin Fišer. Der er 7 standard størrelser at vælge imellem, samt tre farver.

Bag det nye visuelle webmagasin står Martin Kolerus. Her kan du få visuelt indtryk af  cyklerne og produktionen af dem. Som det lille brand Repete endnu er, signalerer i højere grad end de store brands passion og livstil, så hvis det sådanne ting der tæller, kan du kikke forbi på  www.repete.cc

 

CYKELPORTALEN