CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

GreyP GreyP
Med rødder i elektriske sportsvogne er GreyP et nyt kroatisk cykelbrand som bringer den elektroniske overvågning et skridt videre GreyP

Sportsvognsfans kender sikker den kroatisk byggede Rimac der anses for at være verdens hurtigste eldrevne sportsvogn og som Grand Tour presenter Richard Hammond havde svært ved at styre på snoet alpevej i Schweiz. At samme firma også står bag et nyt mountainbike brand GreyP, er nok mindre kendt. På Eurobike Media Days præsenterede de deres første elektrificerede mountainbike Grey GCT.

Alene fremtoningen signaler at GreyP er noget særligt og i bedste markedsføringstil bliver der heller ikke sparet på superlativerne “BadAss Outside & SmartAss Inside”  hvilket referer til en smartphone integration og connectivity vi ikke tidligere har set udført i et sådant omfang.

Rammen er en full carbon og motorsystemet er fra MPF og udviklet specielt til GreyP eget batteri på 700 watt. Motorsystemet kommer i to udgaver med henholdvis 250 watt og 460 watt. med en torq på hele 90nM. Batteriet plugges i rammen via en stor fatning i midten.  Basis panelet på cyklen har alle de vante visningsfunktioner vi kender fra andre motorsystemer, men der hvor det for alvor bliver sjovt er når den parres med en smartphone og tilhørende app. En nyttig funktion er et kort som hele tiden opdateres på baggrund af batteri kapacitet og spor som giver en oversigt hvor stor en rækkevidde der er tilbage på batteriet. Via af en eksklusiv aftale med tyske telekom er GreyP cykling så og sige 100 % online i fire år fra køb.

Den har indbygget simkort og gps og en omfattende tovejs kommunikation som omfatter alt fra individuel motortilpasning, overvågning og tyverisikring.   Det giver helt nye muligheder f.eks for gruppe kørsel med forskellige færdigheder, så som familier hvor motorsystemet kan tilpasses den enkelte. Også udlejnings cykler er oplagt da udlejer altid kan se hvor cyklerne er. Cyklen er også udstyret med lys og front/rear kamera.

Vi havde lejlighed til at teste cyklen i Alperne. Cyklen opførte sig som andre gode eMTB med en god balance, men med en meget veldisponeret motorstyring og styrke som var lige en tand kraftigere end hvad vi er vant til fra de toneangivende producenter.  Softwaren var endnu i Beta, så den crashede nogle gange undervejs og måtte restartes for igen at fungere. Endelige var der lidt af et ledningsrod, til alt det perifere ekstraudstyr, som dog skulle blive behørig indkapslet i de endelige modeller. En spændende cykel som officielt bliver præsenteret på Eurobike messen i september måned sammen med flere andre nyheder. Prismæssigt ligger de tre modeller mellem kr. 48.000,- og 56.000,-.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN