CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Praktisk cykelrute planlægning på dansk med unikke funktioner.

På kort.netkvik.dk findes der nu et nyt kort på dansk, som er baseret på Google Maps. Foruden at præsentere kortet i fuldskærmsstørrelse ligesom andre versioner af Google Maps på dansk (f.eks. danmarkskort.dk og findvej.dk) har dette kort flere unikke funktioner, som hverken findes på Google Maps eget site eller hos de andre danske versioner.

Den mest nyttige er "Klik en rute", som gør dig i stand til definere en rute ved at klikke på kortet. Med den funktion kan du hurtigt teste afstande og køretider (i bil) for forskellige ruter uden at skulle indtaste adresser. Google vælger den nærmeste gadeadresse ved de punkter, der klikkes på, og ruten følger vejene, idet Google vælger den rute, der er hurtigst at køre i bil.

Men du kan nemt tvinge Google til at følge en anden rute, idet du kan bruge op til 16 punkter til at definere ruten. Punkterne kan flyttes ved at trække mærkerne med musen, og du kan tilføje punkter langs ruten, hvis du vil tage en afstikker eller tvinge Google til at følge en anden rute. Du kan lave en rundtur ved til slut at klikke på startmærket. Rutens længde og køretid (i bil) samt rutebeskrivelsen (som kan printes) opdateres løbende ved enhver ændring af ruten.

Du kan også indtaste adresser, hvis du har brug for at køre fra eller til en nøjagtig adresse, og du kan faktisk kombinere punkter, som er defineret ved enten indtastning eller klik, som du vil. Ved at klikke på "Tilpas" kan du til enhver tid centrere ruten på skærmen og tilpasse forstørrelsen så ruten bruger mest muligt af skærmens størrelse.

Du kan også få et nemt link (af formen kort.netkvik.dk/1234) til et kort med en rute (eller et hvilket som helst kort) ved at klikke på link symbolet. På den måde kan du gemme en rute som bogmærke eller du kan sende den til en ven som et link i en e-mail.

Andre unikke funktioner på kort.netkvik.dk inkluderer muligheden for at vise de geografiske koordinater (breddegrad og længdegrad) ved musemarkøren og for at sætte mærker, som viser koordinaterne og højden over havet (under "Sted" funktionen). Endvidere kan du lave et kort med et mærke ved en adresse og en tekstballon, hvor du selv kan bestemme teksten (under "Link" funktionen). Dvs. du kan få et link til et kort, som f.eks. viser dit navn og adresse eller dit firmanavn og adresse. I tekstballonen er der en funktion, som gør det nemt for folk, som klikker på linket, at lave en "Rute hertil".

En nyttig forbedring i småtingsafdelingen er Netkviks erstatning af Google’s zoom-skyder med niveauer, der straks kan give dig et passende zoomniveau for "Gade", "By", "Region", "Land", "Kontinent" og "Verden". Du kan justere med + og – efter behov.

Der vil løbende komme nye funktioner til som download af ruter til en GPS og højdeangivelser.

Hvis du behøver hjælp, er det lige ved hånden, idet du blot behøver at pege på de blå spørgsmålstegn for at få en vejledning for det tilsvarende felt.

CYKELPORTALEN