CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

To hjelme, to navne men samme firma

Giro og Bell hører til blandt de mest betydende leverandører af cykelhjelme.
Bell blev stiftet tilbage i 1954 og har et kæmpe program i hjelme.  Giro blev grundlagt i 1985.

Giro Stylus.
Eventyret om Giro starter i 1985 i en garage hvor grundlæggeren Jim Gentes tilbragte mange søvnløse nætter i et forsøg på at skabe datidens ultimative hjelm. Helt alene var han dog ikke. Et par venner fra NASA hjalp ham med at skabe formen så den selv med store udluftningshuller, kunne blive godkendt efter de strengeste krav. Resultatet var Prolight™ hjelmen som var den letteste og mest luftige hjelm på markedet. Efter et par år blev forretningen  udvidet til også at omfatte naboens garage.

Stylus hovedjustering er noget mere legent end Bells men fungerer ikke helt så godt i praksis.

Giro Stylus er en flot og kompakt cykelhjelm, som passer godt til personer med et lille hoved, f.eks kvindelige cyklister og ungdomsryttere.
Cykelhjelmen har god ventilation, og et acu dial fir 2 system, som kan justeren med kun en hånd. Det holder nu ikke i praksis. Hjelmen er let  260g og fås foruden den testede blå farve også i rød.
En smart lille detajle er at der medfølger en lille label hvor man kan skrive sit navn og adreses samt andre vigtige oplysninger. Dette kan være nyttig hvis man styrter og mister bevistheden.

Remmene er lette at justere med den lille snaplås. Der medfølger løse puder i forsklellige bredder. disse sættes fast ved hjælp af Velco

Bell Variant.
Bell startede i Los Angeles som en lille forretning der solgte reservedele til biler. Siden hen har Bell udviklet sig til en af de førende producenter af sikkerhedsudstyr til bil-, motorcykel- og cykelløb.

I 1975 introducerer firmaet Bell Biker, som er den første deciderede cykelhjelm på markedet fremstillet i EPS (polysteren skum). Denne hjelm, dannede skole for de sikkerhedsstandarder, efterfølgende cykelhjelme bliver målt efter.  I 1983 kommer  Bell V1 Pro som er den første hjelm specielt udviklet til cykelløb. Bell var de første som benyttede sig af In-Mold teknologien, hvor skallen svejses til inderhjelmen. Dette gør hjelmen langt stærkere og holdbar. En teknologi som nu bruges på alle high-end hjelme.

I 1999 træder ”Consumer Product Safety Commiccion (CPSC)” loven i kraft i USA. Denne lov sætter de strengeste sikkerheds krav til hjelme nogensinde. Bell er den første hjelmproducent som bliver godkendt og viser sig endnu engang som en af de førende indenfor sikkerhed.

I forbindelse med forbedring af sikkerhed ødelægger Bell hvert år 16.000 hjelme i deres laboratorier. Hjelmene påsættes elektroder, for derefter at bliver påvirket af slag og stød som simulerer styrt/fald fra cyklen. Derved kan man måle, hvordan trykket fra slaget fordeles og Bell kan se, hvordan de skal forstærke hjelmene yderligere. Alle Bell hjelmene lever op til de strengeste amerikanske og europæiske sikkerhedskrav.

Bell justeringssystem er ikke så pænt som Giro, men til gengæld fungerer det rigtig godt.
Det er nok kun at benytte en hånd for at dreje på hjulet.

Bell Variant har det såkalte nye skaterlook, og samtidig bevarer den gode ventilation. in-mold skal, svedabsorberende indlæg. Den fås kun i en farve nemlig mat Sort.
Varient er en allround hjelm til mountainbiking. Den har rigelig med ventilatioshuller og justeringsmuliheder så man kan sætte den optimalt. Hjelmem er mere rund i formen forhvor den passer på langt de flestehoveder.
Vægt 320 g

Variant har en aftagelig skygge.  Ligesom Giro medfølger der også løse puder til justering af hovedet.

Konklusion.
Ingen af disse to hjelme har nogen diciderede svagheder. Giro hjelmem er bedst egnet til små hoveder og til landvejskørsel, mens Bell hjelmem er mere alround pga af sin runde facon og aftagelige visir.  Vægtmæssigt er Giro den letteste men i praksis mærker man ikke nogen markent forskel på de to hjelme. Bell har det bedste og letteste justeringsystem.

Begge hjelmes remjustering ligner hinanden til forveksling.

Priser:
Giro Stylus 649,-
Bell Variant  749,-

Karaterer.

Bell giver vi   for funktion og  for pris.

Giro giver vi  for funktion og  for pris.

Links
Bell Helmets
Giro

CYKELPORTALEN