CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Gazelle-elcykel er kåret bedst i test Gazelle-elcykel er kåret bedst i test
Forbrugerrådet TÆNK netop har testet en række elcykler fra de mest populære mærker i Danmark. Her er det hollandske mærke Gazelle bedst i test. Gazelle-elcykel er kåret bedst i test

Danskerne er vilde med elcykler. Salget af de eldrevne cykler stiger år efter år og elcyklerne vinder frem på cykelstier i hele landet. Derfor er det også naturligt, at det uafhængige forbrugermagasin TÆNK har testet en række af de mest populære mærker med det hollandske cykelmærke Gazelle som testvinder.

Gazelle Ultimate C8+ HMB belt blev testvinder i forbrugermagasinet TÆNK

Testens vinder var en Ultimate C8+ HMB Belt fra Gazelle, som er en elcykel med centermotor og testens eneste elcykel med remtræk, hvilket bliver fremhævet som en stor fordel af testpanelet. De fremhæver også motoren fra Bosch, som giver en god køreoplevelse og assistancen fra motoren er så blød, at testpersonerne føler, at de blot har medvind på cykelstien.

Hos Gazelle Denmark er man naturligvis stolte af at have en testvinder i folden.

“Vi er meget stolte og glade for, at Forbrugerrådet TÆNK har kåret Ultimate C8+ HMB Belt som den bedste elcykel. Det er en model, som har vundet lignende priser i Holland, så vi er utrolig glade for at få endnu et kvalitetsstempel i test fra Forbrugerrådet i et stort cykelland som Danmark” , siger Jaap Huizenga, country manager for Gazelle Denmark.

Forbrugerrådet TÆNK har testet syv forskellige elcykelmærker, hvor testpanelet har testet elcyklerne i minimum tre dage. Derudover er elcyklerne også blevet testet af to ekspertbrugere, som har gennemgået cyklerne og lavet en bremsetest, ligesom motorerne er blevet testet i et laboratorie.

Gazelle vandt også i en lignende test  fra Forbrugerrådet TÆNK i 2019, hvor modellen Gazelle Orange C8 HMS blev kåret som bedst i test. Ultimate C8+ HMB Belt har også vundet bedst i test i den hollandske test AD Fietstest.

En øget interesse for elcykler blandt danskerne
Seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at salget af elcykler i Danmark er i vækst. Bl.a. er salget steget med 10% siden 2019, som ellers blev kaldt et rekordår. Salget af importerede elcykler fra f.eks. Holland er ligeledes steget med 50% siden 2017.

“Danmark minder på mange måder om Holland og er ofte et land, vi sammenligner os med, når det kommer til cykelkultur. I Holland udgør elcykler en meget større andel af cyklerne i bybilledet, hvor 2,4 millioner kører på elcykler. I Danmark er tallet noget mindre, men vi mærker en stor interesse for elcykler både fra vores forhandlere, men også fra vores elcykel testcenter i København, hvor vi det seneste år har haft tusindvis af danskere på besøg” , siger Jaap Huizenga.

Gazelle åbnede i april 2021 det første danske elcykel testcenter, hvor forbrugere kan få råd og vejledning om elcykler, ligesom de kan prøvekøre forskellige modeller. Der er intet salg af cykler i Gazelles testcenter, men udelukkende fokus på vejledning.

Links

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN