CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Fuji Bikes Fuji Bikes
Et af verdens ældste cykelbrands opkaldt efter det legendariske japanske bjerg, viste en sub 5000 grams racercykel i Friedrichshafen og i Vejle... Fuji Bikes

Bikedesign-02

Oprindelig grundlagt i Japan som Nichibei Trading i 1899 gør Fuji Bikes til et af verdens ældste cykelbrands. Naturligvis opkaldt efter det legendariske bjerg som er symbol på Japansk styrke og udholdenhed. Indtil starten af halvfjerserne var de mest kendt på hjemmemarkedet hvor de repræsenterede bl,a Japans entre’ på den olympiske scene i 1920.  I starten af 80′ erne kom Fuji for alvor i søgelyset da Mark Gorski og Connie Paraske vandt olympisk guld på deres cykler.

Fuji har idag et stratetisk partnerskab med ASI (Advanced Sports International) som har gjort dem til et internationalt cykelbrand. I 2013 udgaven af Bicycles Magazine kårede læserne dem blandt de 5 mest betydende cykelbrands i verden.

Fuji-Bikes-02

Fuji SL1.1
Både på Eurobike og i Vejle blev vist den kun 695 gram tunge top landevejsramme SL1.1 , der monteret med letvægtskomponenter kan presse totalvægten lige under de magiske 5 kg, hvilket vist må være en rekord for en serieproduceret ramme. Men Fuji er meget mere end bare High End cykler. Deres omfattende program tæller også mountainbikes og dagligdagscykler både i kulfiber og aluminium.

Fuji-Bikes-03

Fuji Tread
En for det danske marked interesandt cykel for den eventyrlige cyklist som gerne tager en afstikker “off the beaten track” er Tread 1.1  som udstyret med brede landevejsdæk, skivebremser og en mere tilgivende og knap så stejl geometri befinder sige lige godt på landevej som på mark- og skovveje.

I Danmark har Fuji siden 2006 været repræsenteret af Bikedesign, der foruden Fuji Bikes også fører andre legendariske cykelbrands som  Breezer og Oval Components.

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN