CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ford MoDe:Me Ford MoDe:Me
På den netop afsluttede Taipei Cycle Show viste Dahon og Ford de første resultater af deres nye samarbejde. For cykelportalens udsendte, er sagen... Ford MoDe:Me

Ford-MoDeMe-06

Sidste år på Taipei Cycle Show bekendtgjorde Dahon at de havde indgået et strategisk samarbejde med Ford omkring udvikling af nye cykler der skulle markedsføres under Ford branded.
På Mobile World kongressen i Barcelona først på måneden, viste Ford to nye cykler. Den ene i et samarbejde med Dahon, der efterfølgende på en pressekonference i Taipei i sidste uge kunne løfte sløret endnu engang. En ny elektrisk foldecykel, der skal markedsføres under navnet Ford MoDE:Me og som forventes på markedet i 2016.

Ford-MoDeMe-04

I forhold til Dahon cyklerne har den nye Ford e-scoter et udseende der umiddelbart minder om noget, hentet fra et rumskib. Cyklen er designet som en bil med komplet lysanlæg inklusiv blinklys.
Ved nærmere øjesyn bemærker man Dahons kendte foldeteknologi som her er pakket pænt ind.  En smart detajle er de små monoophængte 12″ hjul der betyder at cyklen sammenfoldet bliver meget smal i bredden, og derfor let finder plads i bagagerummet på de fleste biler. En bagudvendt ultralydsensor advarer cyklisten når bagfrakommende trafik nærmer sig.  Dette sker ved at styrgrebet vibrerer.

Ford-MoDeMe-03

MoDe:Me er udstyret med et 9 amperes batteri som assisterer op til 25 km/timen som er lovkravet i de fleste lande. Der er fuld integration af smartphone som monteres nede på rammen hvor den sidder rimelig beskyttet.  Den nye elcykel er en del af Ford “Handle on Mobility” projekt og er først og fremmest tænkt til forretningsfolk og transportfirmaer som et supplerende transportmiddel.

Ford-MoDeMe-01

Man kan sige meget imod at bilindustrien nu prøver at opdyrke nye markeder, men på mange måder er bilindustriens bud på cykler, den vej cykelbranchen har brug for hvis de skal ud af den gængse opfattelse om hvordan en cykel skal se ud. Og det er netop hvad den har brug for hvis man skal have ikke cyklister op på cyklen.  Ford/Dahon projektet er derfor et skridt i den rigtige retning.

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN