CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Folkevogns bud på en elektrisk ladcykel Folkevogns bud på en elektrisk ladcykel
Kommende trehjulede ladcykel fra VW skal produceres i Hannover Folkevogns bud på en elektrisk ladcykel

Ladcykler og specialt de elektriske af slagsen er i øjeblikket det helt store samtaleemne. Forårets mindre tyske cykelmesser var i ladcyklens tegn og Eurobike havde en helt udstillingshal udelukkende med ladcykler.

Hvis ladcyklen skal slå an som mere end bare et lidt nørdet transport alternativ, skal de helt store transportudbydere på banen. Bilproducenten VW er en af dem, der nu præsenterer deres bud på en elektriske trike transportcykel.

At tyskerne mener det alvorligt, er der vist ingen tvivl om da man har allokeret i første omgang 240 m2 af deres fabrik i Hannover til en kommende produktion.

Folkevogns ladcyklen er en såkaldt trike med tre hjul og centermotor. Den kan laste op til 210 kg inkl. fører og har individuel forskydelige hjulophæng. Det betyder at den ligger sig ned når man kører rundt i svingene. Den er udstyret med et stort fladt og lav placeret lad, som kan bruges med forskelligt tilbehør afhøngig af transportopgaven. Den er udstyret med en 250 W motor,  der forsynes af et 5000kWh batteri. Det giver en rækkevidde på 100 km fuldt lastet. Med en længde på godt to meter og en bredde på 90 cm kan den finde plads på eksisterende cykelstier. Den vejer 40 kg og kører på ballondæk fra Schwalbe på 20″ hjul. Ladcyklen er udviklet af VW nyttekøretøjs division som omfatter flere andre elektrisk drevne køretøjer.

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN