CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Foldbar gravelbike fra Dahon Foldbar gravelbike fra Dahon
På dette års Eurobike viste verdens største producent af foldecykler nye takter med prototypen på en kommende foldbar gravelbike med 650B hjul.  Foldbar gravelbike fra Dahon

På dette års Eurobike var en af de største nyheder på Dahons stand, en ny foldbar Gravelbike. Dahon er kendt for deres kompakte foldecykler med 16 og 20″ hjul.

Dahon GB1 er en fullsize cykel byggende på en traditionel diamantramme. Rammen kan foldes sammen på midten via Dahons LockJaw Joint system. Det er en videreudvikling af Tom Ritcheys BreakAway system, men hvor hans system adskiller rammen i to halvdele, bliver den på Dahon holdt sammen også sammenfoldet, hvilket gør selve operationen hurtig at udføre.  Rammens konstruktion gør den væsentligt stærkere end en traditionel foldecykelramme og ikke uvæsentligt for mange de større hjul som er et must offroad.

Foruden den foldbare ramme kan frempind og styr også lægges ned så cyklen får cirka den halve størrelse. Det betyder at det er væsentligt lettere at transportere på eventyr med tog, bus og fly. Oplægget lignet et godt bud på en cykel som kan bruges til lidt af hvert for den rejsende globetrotter eller forretningsmand som har brug for lidt motion mellem møderne. Om GB 1 vil blive udbudt i flere størrelser, eller om den udbydes som unisize står endnu åbent.

GB 1  er endnu en prototype men den forventes at blive præsenteret i sin endelige udgave på Interbike eller Taipei Cycle Show senere på året. En cykel vores berejste redaktør meget gerne ville have fingre i til en test.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN